VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Auto is koning in centrum

De heraanleg van de Stationsstraat, het viaduct, de Nieuwstraat, het Heuvelplein en het Kerkplein heeft héél veel geld gekost en is geen verbetering: integendeel!

De heraanleg van de Stationsstraat, het viaduct, de Nieuwstraat, het Heuvelplein en het Kerkplein heeft héél veel geld gekost en we zijn er niet op vooruitgegaan. Waarschijnlijk hebben we met het Heuvelplein de duurste parking van heel Vlaanderen, maar moeten we daar fier op zijn ? Duidelijk is dat de auto koning is in Essen-Centrum en dat daar alles voor moet wijken. de "fietssuggestiestrook" geeft een vals gevoel van veiligheid en regelmatig worden fietsers van deze strook weggemaaid. Toppunt is dat de burger fout ingelicht wordt: "ze zullen in de Stationsstraat niet harder kunnen rijden als 30 km/h: verkeerssluizen, ronde punten, brede voetpaden (café "De Meeuw zal zijn terras op het voetpad kunnen zetten!)..." Ik maak mij geen illusies: ook deze "enquète" zal er enkel zijn voor de perceptie (zie ook eerdere info-avonden, open vergaderingen, enquétes enz). Getekend, Jeff Vaneerdewegh

Reacties :

Ik kan voor een groot deel meegaan met deze problematiek. Inderdaad het ontbreken van een degelijk fietspaden- en mibiliteitsplan maken dat het streven naar een betere verkeersveiligheid inderdaad moeilijk is. De huidige meerderheid neemt echter weinig bestuursverantwoordelijkheid jegens het mobiliteitsprobleem. Paraplupolitiek en alles weer maar op de lange baan schuiven maken het moeilijk om constructief te werken naar oplossingen en voorstellen aangaande het verbeteren van het mobiliteitsprobleem. Een kijkje nemen bij onze Noorderburen zou ook al enige soulaas brengen. Het is immers interessanter om op het einde van de legislatuur acties te ondernemen zodat men de kiezers een beetje tegemoed komt en alzo maar weer eens te azan op hun stemmetjes. Het is ook dringend nodig dat we het maatschappelijk debat opstarten om eens serieus na te denken over onze toekomstige op perspectief toe haalbare mobiliteit naar de toekomst toe. (peter Cools)