VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Stationsstraat - Kapelstraat - Nieuwstraat onveilig voor fietsers

De rode "fietspaden" in de Stationsstraat zijn waardeloos. Ze zijn gevaarlijk door de rare buigingen en ze liggen tegen de rijbaan.

Het is geen fietspad maar een rijbaan. Het uitgevoerde Mobiliteitsplan van Essen heeft het centrum van Essen niet veiliger gemaakt voor de fietser. Er ontbreekt een fietspad in de Nieuwstraat en de Kapelstraat. Kijk eens naar Kalmhout en Kapellen. Daar is het veilig geregeld. Eerst een voetpad, dan een fietspad, dan parkeervakken voor auto's en dan de rijbaan. Dat helpt de veiligheid

Reacties :

Klopt ! Ik durf niet naar het centrum van Essen met de fiets. De situatie daar doet mij een beetje denken aan Thailand, alles rijd door elkaar, zeer gevaarlijk !!! (rita faes)

Het rode fietspad is GEEN FIETSPAD !!!!! maar wel een fietssugestiestrook. Deze strook is meestal in een rode kleur en duidt enkel aan waar de fietser moet rijden op de rijbaan en heeft juridisch gezien geen enkele waarde voor de fietser. De fietser heeft hier GEEN WETTELIJKE BESCHERMING tegenover de auto's . Deze stroken scheppen enkel en alleen maar een vals gevoel van veiligheid. Hierdoor maak je nog meer problemen en schep je een vals gevoel betreffende de verkeersveiligheid. Ofwel maak je er echte fietspaden van door middel van een onderbroken witte streep langs beide kanten ofwel doe je helemaal niets. Het is een schande dat er in de hoofdstraten in het centrum geen fietspaden voorzien zijn. Van een goed gestructureerd fietplan- en beleid is hier in Essen helem¨aal geen sprake van. Hoeveel van onze mandatarissen zouden dagelijks nog met de fiets rijden ? Het zijn zij die wel over dit beleid beslissingen moeten nemen. Geef de fietsers hier wat meer inspraak in. (Peter Cools)