VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Parkeergedrag Hemelrijklaan

Auto's staan links en rechts en in de bocht is het onmogelijk om het tegenliggend verkeer te zien. Daar komen nog ongelukken van!

Reacties :

Ik woon in de buurt en passeer er dagelijks. Vandaag weeral een frontale aanrijding kunnen vermijden. Het is meestal dezelfde persoon die er levensgevaarlijk staat geparkeerd!! Komende van "de chalet" staan er na de 1e bocht ook altijd auto's geparkeerd. Geen probleem, efkes kijken of er geen tegenliggers komen en dan doorrijden. Staat er 's avonds meestal dezelfde auto geparkeerd aan dezelfde kant, net iets verder maar met de neus van zijn auto tot aan de gele stippellijn (wettelijk dus idd), maar dus ook bijna gelijk met het begin van de vluchtheuvel die daar ligt. Zicht achter den hoek heb je dan niet op het moment dat je die auto passeert maar je bent wel verplicht om langs de kant van de tegenliggers te rijden, levensgevaarlijk!!! Net zoals vandaag weer, mijn tegenligger en ik konden tijdig stoppen,geen van beiden reed te snel! Maar rijd ik op die tegenligger dan ben ik in fout want ik rijd aan de verkeerde kant, rijd ik op die mens zijnen auto dan rijd ik op een stilstaand voertuig en ben ik ook in fout. Dat gaat dan enkel maar om blikschade maar wat als er een fietser tussen zit of die wordt frontaal aangereden want die kan ook niet anders passeren dan een stuk aan de verkeerde kant te rijden...Moeten blijkbaar eerst gewonden vallen. Mensen met een beetje gezond verstand die dagelijks in het verkeer zitten zouden zelf inzien dat dit een gevaarlijke plek is om te parkeren!! En van een beetje verder lopen gaat ge ook niet dood !! (An Hennissen)

Met de "bocht" veronderstel ik dat het hier de bocht betreft juist voor het frituur. Dit is op zaterdag en zondagavond idd een enorm probleem. De enige oplossing hiervoor is een parkeerverbod langs de 'niet bebouwde zijde', al lost dit het probleem niet volledig op. (Karl Crevecoeur)

Het is in het begin van de Hemelrijklaan, aan de frituur, waar het probleem is... tot aan de tweede bocht parkeren ze links en rechts... er is soms geen doorkomen aan... dit moet echt eens bekeken worden (Magda Vandeneynde)

Toevoeging: soms is er geen doorkomen aan en je moet je terplekke omkeren. Dit is niet altijd even simpel. (Frans Spoelders)