VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Sint-Jansstraat ter hoogte van WIGO, lagere school

De verkeerschaos tijdens de ochtendspits. Auto's die zo dicht mogelijk bij de school proberen te parkeren, een slechte optie om kinderen met de fiets op straat te laten rijden. Kleine kinderen met de fiets op de stoep laten rijden is helemaal geen optie omdat te pas en te onpas de autodeuren openzwaaien. Als er politiecontrole is gaat het veel beter. En dan te bedenken dat 100meter verder een groot plein is om te parkeren.

Reacties :

Man toch , jullie krijgen daar toch een heel nieuwe parking aangelegd wat is toch je probleem dan ! (ikke)

Als iedereen eens wat meer moeite zou doen om eens met de fiets of te voet te komen zou het al een heel pak rustiger zijn aan de schoolpoort. Hier is dan wel een serieuse mentaliteitsverandering nodig. Ik vermoed dat de meesten toch niet op zo'n grote afstand van de school wonen dat het onomkomelijk is om eens per fiets te komen. Willen we het mobiliteitsprobleem in de toekomst onder controle krijgen is er wel een serieuze mentaliteitsverandering nodig. Zolang deze er niet komt zal het moeilijk zijn om in de nabije toekomst voor pasklare oplossingen te zorgen. Het is al meer gebleken dat degene die klagen over de drukte aan de schoolpoort zelf de veroorzakers zijn. (Peter Cools)