VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Fietspaden langs alle hoofdwegen!!

Waarom stemmen op bepaalde projecten, als blijkt dat alle hoofdwegen best voorzien zouden worden van een goed en afgeschermd fietspad!! Ga anders eens over de grens kijken!

Er is zeker nood aan fietspaden - gelegen naast, maar afgeschermd van de hoofdwegen tussen Essen en Nieuwmoer, tussen Essen-Centrum en Essen-Hoek, tussen Essen en Achterbroek Ún tussen Wildert en Kalmthout. Waarom daarover discussiŰren of stemmen? Iedereen is immers al overtuigd (buiten diegenen die onteigend moeten worden)!!!

Reacties :

Een kijkje bij onze Noorderburen en we zien al een wereld van verschil. Inderdaad alles start hier met een degelijk fietspadenbeleid en een deugdelijk mobiliteitsplan. Het aanbrengen van nummers van een bepaalde categorie voor alle Essense straten betekent helemaal nog geen beleidsplan. De mobiliteit moet in zijn geheel bekeken worden zodanig dat we naar een harmonie tussen zwakke weggebruiker en het overige verkeer streven. Dit betekent dan zeker het aanleggen van veilige fietspaden langs de drukke uitvalswegen. Een goed voorbeeld is het nieuwe fietspad langs E117 in Achterbroek naar Brasschaat toe. Zolang het beleid koning AUTO laat primeren zal het wel moeilijk worden om deze situatie te veranderen. Een algemene mentaliteitsverandering is ook dringend nodig willen we de mobiliteit in de toekomst onder controle kunnen houden. (Peter Cools)