VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Overstekend wild op Scham

Graag borden 'overstekend wild' op Scham (ter hoogte van horendonkse bossen en weekendzone). Op deze zone 50 wordt heel vaak veel te hard gereden. Een paar weken terug werd hier nog een hoogzwanger reetje doodgereden door een kerel met een veel te zware voet.

Reacties :

Op het Scham wordt inderdaad veel te snel gereden door de automobilisten, het lijkt soms wel een echte autostrade. De weg is ook nogal smal en bij kruising van twee auto's worden de fietsers bijna letterlijk in de kant gereden. Een goede oplossing zou zijn om snelheidsremmende maatregelen te nemen (asverschuivingen, wegversmallingen,schilderen van een echt fietspad en geen fietssuggestiestrook). Op het einde van Dreveneind is dit wel mogelijk waarom dan voor het Scham niet ? Er is dringend nood aan een goed en degelijk fietspadenbeleid willen we de mobiliteit in de toekomst onder controle blijven behouden. Binnen twee jaar met de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht zullen ze wel inventief zijn om weer vele oplossingen uit hun toverhoed te halen om zo weer naar de stemmekes te ronselen. Dus nog maar twee jaar wachten zeker hé!!!!!! (Peter Cools)

SNELHEIDSREMMENDE DREMPELS PLAATSEN. OP HET RECHTE STUK HIER IN HET SCHAM WORDEN ECHT TOPSNELHEDEN GE- HAALD. HET IS HIER WACHTEN OP EEN DODELIJK ONGEVAL(maar dan geen wild). DAN PAS, ZAL ER ECHT AANDACHT AAN GESCHONKEN WORDEN. Borden plaatsen is echt belachelijk, men lacht nu ook met de 50km borden! (EDDY JASPERS)