VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Racecircuit Essen 's avonds en in het weekend Ún zelden of nooit snelheidscontrole

Mij valt het op dat in het dorpscentrum 's avonds en in het weekend vaak beenhard geracet wordt terwijl het zone 50 en 30 is. Arrogant, ego´stisch en gevaarlijk. Hoog tijd voor eens wat meer controle lijkt me... (vnl. Stationsstraat/Nieuwstraat)

Reacties :

Eigenlijk kan je beter met de buurt ingrijpen in plaats van de politie. Er is hier wel politie, en ik lees reacties dat er 5 of 6 wagens op straat rond rijden tergelijk? Maar WAAR? Want ik zie af en toe 1. Maar als je ze nodig hebt, zijn het geen kinder oppassers zÚ, ooohnee, want dan moeten ze eens iets doen. Ze zijn hier goed met hun mond maar als je ze nodig hebt en eblt, zijn ze er niet. Sorry dat het zo grof klinkt of hier staat, maar zo denk ik erover... Die races kan inderdaad wat aan gedaan worden, ook door de hondsberg/kammestraat/hemelrijkweg durven ze erdoor te rijden, altans dat was een jaar geleden toch zo. En inderdaad, in de stationstraat. Maar meer politie opstraat kan een oplossing zijn, maar als ze niets durven te doen, heeft het ook geen enkel nut dat ze er komen. (Steve Nelen)

Al maanden maakt een inwoner van de Statievelden een racecircuit van de Hemelrijklaan en omliggende straten. Dit zowel op zijn motor alsook zijn auto. Je kan hem zelfs enkele straten verder nog horen. Hier moet toch wel iets aan gedaan kunnen worden? Dit is niet 's nachts, maar gewoon overdag. (Joske)

OK, maar volgens de kieskanditaten moet er meer politie zijn. Maar zoveel politie zoals in Essen zie je nergens niet. Als ik even de baan oprij zie ik zo met gemak 4 Ó 5 politiewagens op straat. Als ik 50 km rij heb ik er niet zoveel gezien als in Essen. Ze moeten er natuurlijk zijn, maar niet om mensen te strikken (sorry voor het jagerslatijn) en om agentes met een breiwerk in de strikauto te zetten. Maar blijkbaar zijn er hier nog steeds geen genoeg. In het weekend klopt dit verhaal natuurlijk wel. Dan moeten de agenten en de agentes uiteraard thuis zijn. (Leo)

Politie slaapt 'snachts en zij te lam, of te lui om 'snacht hier iets aan te doen. Dus mooi de gelegenheid om een aan 150 door de straten van essen te vlammen!! (gabbe)

Ook hier op horendonk ligt er een racecircuit. Auto's racen hier op vrijdag en/of zaterdag nacht regelmatig rondjes langst Dreveneind, Scham, Leegtestraat en zo terug langst Horendonk. Gelukkig tot hiertoe enkel s'nachts enkel mijn nachtrust word dan verstoord. Reeds verscheidene keren gemeld reactie nopes :(. (Frank)