VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Grensstraat kleuterschool

Automobilisten rijden over het voet- en fietspad.

Indien auto's op de rijbaan staan geparkeerd en dan het tweerichtingsverkeer niet meer mogelijk is, verbreden automobilisten de rijbaan met het fietspad. Dit gebeurd vooral na schooltijd. Dat betekend dat er dan ook veel ouders met kinderen lopen en fietsen op dit fiets/voetpad. Daarenboven wordt de Grensstraat als uitvalbasis gebruikt voor bussen als er werken zijn aan het spoor of omleidingen in de Stationstraat. Let wel de Grensstraat is erg smal en deze bussen houden zich nooit aan de max snelheid. Dit al zorg voor gevaarlijke situaties.

Reacties :

Dé oplossing daar zou zijn , dat op 1 of andere manier de school-parking wordt vergroot. Het klinkt misschien gek maar ik zou zelfs denken aan een bovengrondse parking (maarja dit kost natuurlijk weer wat) Het aantal leerlingen groeit en de ouders willen uiteraard allemaal hun kinderen komen afhalen en meestal met de wagen omdat met de fiets dikwijls niet praktisch of onveilig is. Vele ouders moeten nu ofwel zich dubbel/dwars parkeren op de te kleine parking ofwel zich naast de weg zetten met een te smalle doorgang als gevolg. frustraties en onveilige situaties zijn dan een logisch gevolg want iedereen wil ook weer met hun kinderen van die parking af. (Veraart Rozano)