VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Kruispunt Spijker-Nieuwmoersesteenweg-Ringweg-Kapelstraat

Het grote invalskruispunt N133 en N117. Bijna dagelijks worden fietsers hier gehinderd door automobilisten (die rechts willen afslaan) die geen voorrang geven aan fietsers die rechtdoor willen rijden. In bijna 90% van de gevallen gaat het om Noorderburen die niet weten dat 'verkeer dat rechtdoor wil rijden' voorrang heeft op 'afslaand' verkeer. Laat hier gescheiden lichten plaatsen.

Reacties :

Dit probleem zou kunnen worden opgelost door een rotonde te maken, dan is het voor automobilisten ook makkelijker fietsers te zien. Waarom dit bij de laatste verandering niet gedaan is, is mij een raadsel.Kijk naar omliggende landen, waar men steeds meer overgaat naar rotondes bij lastige kruispunten. (Icath)

Nog beter: Maak hier een rotonde met afzonderlijke fietsstroken! Ook voor auto's is het hier gevaarlijk. Als er op het kruispunt auto's vanop 't Spijker staan te wachten om naar het centrum af te slaan, zien auto's vanuit Nederland het rechtdoorrijdend verkeer vanop 't spijker amper. Men heeft hier een aantal jaren tereug een kans gemist door weer lichten te voorzien. (Gunter)

Waarom is hier toen er geld over was, kort geleden, geen rotonde gemaakt. Dat zou het verkeers doorgang verbeteren en ook veiliger voor fietsers. Omdat men hen beter ziet en toch meer moet uitkijken en langzamer rijden. Nooit over de grens gekeken of verderop richting Brasschaat? (Rotje Rotonde)

Er is plaats zat voor een grote ROTONDE. Verkeersdrempels-afremmers 15 meter voor de rotonde ,voor de autos die de rotonde willen oprijden. In Frankrijk lukt dit perfekt. Waarom kan dit niet in Essen. Gewoon duidelijke aanduidingen en zonder stoplichten. (André Veraart)