VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Hoek Nieuwe Heikant-Paviljoenweg

De situatie op de foto is de hoek van Nieuwe Heikant - Paviljoenweg, hoe komt men op het idee allerlei kasten, verkeersbollen en borden met straatnamen op een suggestiefietspad te plaatsen??

Hier is de situatie zeer gevaarlijk juist in de bocht komen fietsers op de rijbaan, maar hier worden de bochten door de automobilisten zeer groot genomen door de bol die ook op de andere zijde is geplaatst, dikwijl gebeurt het dat hier fietsers ternauwernood aan een aanrijding ontsnappen. Mijn echtgenoot is vorige week nog bijna aangereden, en durft daar niet meer te fietsen (belgerinkel naar de winkel...) Ik hoop dat deze situatie zeer snel hersteld zal worden, en dat jullie de bijgevoegde foto's eens goed willen bekijken. Piet van Oevelen

Reacties :

Dit sleept alsmaar door en ....er is nog niets gedaan!! Willen ze het niet? Of zijn ze weer erg traaaaaag! Dit is de bal maar niet de man! (alex)

De gemeente is hier ook in de fout want er staat van hen nog een straatnaam en een gevaarlijke verkeersbol te midden van de (pad fiets of voet) daar kunnen ze eerst al aan beginnen in afwachting van het verplaatsen van de nutsvoorzieningen ze moeten alle schuld niet op laast vernoemde schuiven, en daar kunnen ze morgen al aan beginnen (Piet)

Ik heb een antwoord gekregen op mijn brief aan het schepencollege. Het zorgt in elk geval voor duidelijkheid, al zal ik wel de uitvoering moeten opvolgen. En als de rode steen niet vervangen wordt, is een verkeersbord "voetpad" volgens mij wel aangewezen. (Tom Bevers)

Er zijn hier wel al wel processen uitgedeeld voor het staan op een fietssuggestiepad, dan zijn deze ten onrechte betaald??? Dit is zeker een suggestiepad het voetpad ligt ernaast, zeker weten. (piet)

Bedankt aan iedereen om dit probleem te signaleren ! Het moet inderdaad worden aangepakt. Ik heb een brief naar het schepencollege gestuurd, en als er geen (positieve) reactie komt, ga ik er zeker via de commissies of de gemeenteraad op blijven hameren. Ik vraag me wel af of het hier eigenlijk om een fietssuggestiestrook gaat. Misschien is de bedoeling wel gewoon een rood gekleurd stuk voetpad. Maar alleen al het feit dat dit niet duidelijk is, vraagt natuurlijk om maatregelen ! En ook op een voetpad moeten geen obstakels staan. We hebben wel vastgesteld dat er op dit probleem systematisch vanop één computer wordt gestemd. Dat vertekent natuurlijk het beeld dat de site geeft. We hebben daarom besloten het stemmenaantal te verminderen. Maar dat betekent niet dat we er geen aandacht meer aan willen geven, integendeel ! (Tom Bevers)

Er is zeker een grasstrook aanwezig dus daar alles plaatsen. En dan is het nog moeilik om de suggestiepad af te rijen, want zo als ik zie is het een zware knik om door een te hoge goot de rijbaan op te komen dit is ongelooflijk!! als ze hun verantwoording nemen moet dit per direct worden opgelost, het is ook een pad waar veel schoolkinderen komen(niet meer wacht maar doen nu!!! (Jaak)

[Reacties die niet over de inhoud van het probleem gaan, maar meer de man dan de bal spelen worden verwijderd.] (axel)

[Reacties die niet over de inhoud van het probleem gaan, maar meer de man dan de bal spelen worden verwijderd.] (kees)

levensgevaarlijke toestanden voor de fietsers. Hier stelt zich weer het probleem van suggestiestrook of fietspad. Men zou beter hier eens duidelijke afspraken over maken. De nutsvoorzieningen staan hier zeker en vast verkeerd geplaatst. Waarom geen overleg met de nutsmaatschappijen omtrent de plaatsing. het weze duidelijk dat de fietsers hier weeral eens in de kou staan. Deze manier van werken is het fietsen ontmoedigen. Met autogerinkel dan maar naar de winkel zeker ? (Peter Cools)

volgens mij is dit een gewoon fietspad. ze wordt trouwens meer als parkingstrook gebruikt. nieuwe heikant is zowiezo een smalle straat. Ook auto moeten dit fietspad vaak gebruiken als rijweg, simpel om elkaar te kunnen kruisen. Ook de verkeersbol staat flink in de weg. Hoe oplossen, de bol verwijderen en de kasten verplaatsen (Ronny Van Hooydonck )

Dit is echt een falter eerste klas, en dan te weten dat er werkelijk een grasstookje ligd waar ook de verlichting is geplaatst. Dit mag gerust bij de blunders geplaast worden. Of bij een zoektocht, Wat is hier fout. (ZEGER)

Ook weer een van die stommiteiten, ja hoe komen ze erbij. Gewoon te gek voor woorden. Ik heb gezien dat er een grasstookje naast het voetpad ligd, daar kunnen ze toch alles plaatsen, of is dat te simpel? (adrie)

Inderdaad dit is een zeer gevaarlijk situatie, en onverantwoord! (Lisette brosens)