VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Kruispunt Stationsstraat-Hemelrijklaan

Zeer gevaarlijk als men met auto uit de Hemelrijklaan komt!!!

Als men met auto uit de Hemelrijklaan komt en men draait de Stationsstraat in, is dat zeer gevaarlijk als er auto's staan in de Stationsstraat langs links (richting kerk)in het parkeervak, men ziet geen auto's aankomen vanaf de kerk, men moet al half op de weg komen met uw auto om iets te kunnen zien. Oplossing : een verkeersspiegel plaatsen tegenover de Hemelrijklaan...

Reacties :

Inderdaad, de laatste 2 parkeerplaatsen verwijderen zou al een goede oplossing zijn (belemmerd die bestelwagen ook het zicht niet meer) Wanneer fietsers hier netjes willen oversteken op het zebrapad moeten ze al bijna met één wiel op de rijbaan gaan staan willen ze gezien worden door het verkeer komende van links (kerk). De oversteekplaats verleggen naar de rechterkant van de Hemelrijklaan is misschien ook een oplossing, dan heb je als automobilist ook een beter zicht op overstekende personen. (An Hennissen)

De laatste twee parkeerplaatsen verwijderen zou al een heel mooie oplossing zijn. Gewoonlijk staat hier dan nog een hoge bestelwagen geparkeerd waardoor het zicht volledig weg is. (Karl Crevecoeur)

X-aantal parkeerplaatsen links verwijderen i.p.v. spiegel. (Frans Spoelders)