VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Kruispunt Horendonk-Ringweg

Afdraaiend verkeer zorgt voor een puinhoop omdat veel chauffeurs niet weten of het voorlangs of achterlangs dient te gebeuren.

Dit probleem is deels opgelost bij de heraanleg 2 jaar geleden voor verkeer van de Ring, maar verkeer van Horendonk/Heuvelplein blijft er ernstige hinder van ondervinden. Er is ook nog probleem met de verkeerslichten; waarom geen "slimme" lichten zoals het kruispunt in Nispen ? Oplossing zou zijn om enkele richting te maken in Watermolenstraat vanaf de Ring richting Heuvelplein; is probleem met afdraaien opgelost.....

Reacties :

Het is heel simpel op te lossen. Nu draait men tegen elke verkeersregel voor elkaar af ipv na elkaar. Ik probeer mijn richtingaanwijzers aan te zetten midden op het kruispunt, maar zo breng ik mezelf in gevaar. Ook is het zo op Spyker ter hoogte van de "Rakker". OP het T-stuk Wildert - Antwerpen - Essen nog zo iets. Ik heb al meerdere bestuurders gezien die gewoon het rondpunt negeren en rechtdoor vlammen. Waarom zo moeilijk? Dit is toch een een gewoon T-kruising (zoals het vroeger en veiliger was). In Essen lost men het op door het moeilijker te maken en om het geld te laten kosten. Na al de om de haverklap gedane werken op deze punten had men voor ONS geld reeds lang rondpunten kunnen maken. Nu zal als reden wel geopperd worden dat ONS geld daarvoor op is, maar pas dan tenminste de situatie aan aan de verkeersregels. (Van Meel)

Een rotonde. (Rondpunt is nog geen Nederlands blijkbaar!) Misschien ook even aandacht voor de fietsers die vanuit Horendonk de Watermolenstraat moeten dwarsen om op een correcte manier het kruispunt over te steken: weinig, zo goed als géén automobilisten of vrachtwagenbestuurders houden rekening met wachtende fietsers! (Stan Elst)

Het beste probleem voor dit drukke kruispunt zou een rotonde zijn. zo ontstaat er weinig of geen verwarring voor alle chauffeurs. Ook voor de fietsers zou dit de beste oplossing zijn moest er aan beide zijden van over D'aa een fietspad liggen. Gedaan met verwarring, verkeerslichten, enz. (Peter Cools)

Het is op meerdere plaatsen al bewezen,waarom hier geen rotonde aanleggen? Er is plaats genoeg voor en wordt het veiliger voor iedereen. ( : - ))

Hier bij moet men achter langs de auto weg draaien. waar pijlen op de weg staan gedrukt moet men voor de auto afslaan. (...)

elke Belg die de verkeersregels kent weet hoe je hier moet kruisen, het zijn de Nederlanders die hier voor VERWARRING zorgen omdat de regels in Belgie anders zijn dan in Nederland (rita faes)

Dit is inderdaad een situatie waar ik het zelf ook moeilijk mee heb. Ik ben zelf ook van mening dat je best achterlangs afslaat maar die mening lijken vele andere niet te hebben. Het is daar dikwijls moeilijk inschatten wat de tegenligger gaat doen. Dus duidelijke lijnen of signalisatie is hier wel dringend nodig (Veraart Rozano)

Je moet hier achterlangs afdraaien zoals de verkeerswet het voorschrijft. Maar de verkeersregels gelden enkel voor de andere zoals Sandra hier al bij een ander probleem ergens schreef. Hoe het moet zie je hier: http://users.skynet.be/derijprof/achterkruisen.htm (Peter)

lichten die beurtelings werken voor afdraaiend verkeer zijn hier de oplossing . dit wist men al , maar het is spijtig dat men toen alleen maar aan de ringweg zelf heeft gedacht . (francois vandersanden )

Hier moet echt DRINGEND iets aan gebeuren !!!!De Nederlanders en soms ook Belgen spelen hier Russische roulette ! Oplossing 1 : gewoon lijnen tekenen. Oplossing 2 : iedere buitenlander aan de grens een folder geven met de Belgische verkeersregels (folders in verschillende talen drukken) Maar eigenlijk is dit werk voor het Europese parlement, gelijke verkeersregels over heel Europa zouden alles een stuk makkelijker en vooral veiliger maken (rita faes)

Uw stelling 'meestal nederlanders' wil ik niet onderschrijven. NIEMAND weet precies hoe je daar het kruispunt moet oprijden als je wil afdraaien. Verkeerslichten voor beurtelings rijden lijkt mij een goeie oplossing (zijn dat slimme verkeerslichten?). (Marleen Pockelé)