VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Velodreef asfalt zeer onveilige situatie

Zeer slechte staat van het wegdek Velodreef

Na de winter is de slechte staat van het wegdek van de Velodreef, het weekendzone gedeelte, dramatisch verslechterd door diepe gaten en kuilen. Voor fietsers is deze baan in een onveilige ramptoestand verandert. Mijn man is afgelopen week met de fiets (om)gevallen en heeft zijn sleutelbeen gebroken. Er fietsen notabene vele schoolkinderen, die nauwelijks recht kunnen fietsen door de kuilen en gaten in het wegdek, wat als zij omvallen terwijl een auto passeert? En dat terwijl de auto's zich niet aan de 30 km houden die wegens de slechte staat van het afvalt is opgelegd. Beter iets aan het asfalt doen, dan aan de snelheid van de auto's voor er doden vallen.

Reacties :

Maar Peterke toch , het is hier en blijft hier toch nog altijd een weekend zone h zoals je zelf al aangeeft !! Waarom toch dan die onrust in jou ? Misschien omdat je in een hele chique wagen rijdt ? Dat je overal je eigen belang voert ?????????? (moi)

Een vernieuwing van de asvaltlaag is hier ook zr dringend nodig. voor fietsers is het hier zeer gevaarlijk rijden alsmede door het slechte wegdek en het toenemende en snelle autoverkeer. We kunnen ons hierbij ook de vraag stellen om het autoverkeer hier zeker en vast te ontmoedigen voor doorstromend verkeer ,maar niet voor de plaatselijke bewoners natuurlijk. Zelfs in de weekend-zone wordt het al gevaarlijk fietsen door de toenemende stroom van veel te snelle auto's. Wegversmallingen, politiecontrole op snelheid zouden al veel helpen. In het kader van het nieuwe mobiliteitsplan moet ook ernstig nagedacht worden over de specifieke kenmerken zoals recreatrie van de weekend-zone. De weekend-zone is meer een woonzone geworden met met de nodige problematiek op gebied van de mobiliteit. Een nieuw mobiliteisplan speciaal voor de weekend-zone alsook de nodige mentaliteisveranderingen zouden hier volgens mij de beste oplossingen bieden. WAar gaan we naar toe als we zelf nog niet in de weekend-zone recreatief kunnen fietsen ?????? (Peter Cools)

Idd. asvalt en zo gauw mogelijk. Wel zien dat er niet te hard gereden kan worden door de auto's. (Karin Preidel)

vernieuwing van de asfaltlaat (Sarah Konings)