VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Moeilijke doorgang

Doorgang aan tunnelleke is niet toegankelijk voor de huidige zwakke weggebruiker! Bakfietsen, aanhangfietsen, fietskarren, tweelingbuggy's, ... Moderne vervoersmiddelen voor de zeer jonge essenaren zijn verplicht om over de viaduct te gaan. Levensgevaarlijk!!!

Je ziet ze steeds vaker in het Essense straatbeeld, de moderne zwakke weggebruikers: bakfietsen, fietskarren voor kinderen, bagage of huisdieren, tandems, aanhangfietsen. Meestal worden deze gebruikt voor het vervoer van zeer jonge of mindervaliede essenaren. Maar...ze zijn verplicht om de spoorweg thv de Moerkantsebaan over te steken via de viaduct. De meeste van deze verveorsmiddelen kunnen niet, of slecht met zeer veel moeite langs de barricade voor het tunnelleke. Het fietspad over de viaduct is al uitermate gevaarlijk voor een ervaren fietser, laat staan voor één van deze zwakke weggebruikers! Enkele zeer eenvoudige en goedkope veranderingen zouden al een enorm verschil kunnen maken!

Reacties :

Ook een trap aanleggen met een bar aan beide kanten van de muur om je aan vast te kunnen houden. Aan de kant van de trap eventueel ook een richel leggen waar je je fiets aan de hand naar boven of naar beneden kunt brengen. (Elke Martin)

Als moeder van 3 kleine kinderen ben ik veel op pad met de fiets + fietsenkar. Met die kar is het onmogelijk om door het tunnelleke te gaan en over het viaduct is ook geen optie. Een kleine aanpassing aan de barricade biedt al een oplossing. (Van Loon)