VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Verkeersdrempels niet wettelijk !

De verkeersdrempels in Essen hebben niet de wettelijke hoogte en lengte.

De onderkant van mijn auto raakt de drempel, zelfs soms in 1ste vitesse.

Reacties :

verlagen tot wettelijke norm (edgard brosens)

De gemeente moet niet te veel praten, maar meer doen. Wij betalen genoeg belasting en met dat geld mogen ze wel eens serieuze dingen gaan doen. Veel beloven voor de verkiezingen maar weinig doe na de verkiezingen.De drempels in Essen zijn soms levensgevaarlijk, zowel voor auto's als motors en zelfs voor fietsers. Het grote voorbeeld zijn de Beliestraat en aan de kerk op Horendonk.Moeten er erst doden vallen voor er iets aan gedaan wordt. (Oerlemans Willy)

drempels weghalen, vooral bij glad weer: slipgevaar. wonende aan het kruispunt heikantstraat-leemstraat schuiven auto's bij sneeuw en ijzel regelrecht op ons huis af.Afremmende werking hebben ze niet, zelfs vrachtwagens gaan er met 50 km/uur over, en dit in een 30 km zone aan een kleuterschool. Verkeerssluizen werken m.i beter. (Dekkers-Naulaerts M-J)

Verkeersdrempels beschadigen vele wagens, en losse de snelheid van snelheidsduivels niets op, verschillende wagens blijven met beschadigde scholdempers rijden, deze worden meestal pas vervangen wanneer de wagen naar de technische kontroel moet. Mijn ervaring is dat verkeestunnels veel geschikter zijn om de snelheid af te remmen dan drempels. (Marcel.vandekeybus)