VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Fietspad Over d'Aa

Het hele fietspad is levensgevaarlijk en in slechte staat.

Heraanleg van heel de Over d'Aa is enige oplossing. Fietspad trekt op niks en in slechte staat, kruispunt Postbaan is zeer gevaarlijk, regelmatig staan er voertuigen geparkeerd op het fietspad, kruispunt Dreveneind ook zeer gevaarlijk door auto's die daar draaien, ... Nu al meerdere weken is het fietspad opengebroken met slechte signalisatie. Kruispunt met N117 is levensgevaarlijk auto's rijden te hard en door het rood op die weg.

Reacties :

Een breder fietspad, dat vlak is aangelegd en een andere kleur heeft dan het voetpad (nu is alles hetzelfde met een vage bandsteen ertussen); kijk maar hoe men dat in NL doet! Verder zwaar verkeer weren uit Over d'Aa (het is een woongebied)en er wordt ook veel te hard gereden. Hierdoor zijn er forse luchtverplaatsingen die zeer gevaarlijk zijn voor de fietsers die vlak tegen de rijbaan rijden. Versmallingen aanleggen zal voor lagere snelheden zorgen, en een asfaltering zal het geluid sterk dempen. Bovendien zullen er minder trillingen zijn door te hard rijdend zwaar verkeer. Buschauffeurs die afslaan naar de Postbaan zien de fietsers vaak niet (dode hoek?), mijn vrouw is al een paar keer bijna omver gereden als ze rechtdoor wilde gaan op die kruising. (Rolf)

De fietsers langs Over d'Aa, vooral de jongeren, zouden wanneer het duister wordt hun fietsverlichting moeten aandoen en ook niet met drie of meer naast mekaar moeten rijden zonder plaats te geven aan tegenliggers. Weest "Heer" of "Dame" in het verkeer, dat zou al heel wat aangenamer zijn. (Min Nelen)

Dit fietspad is wat betreft infrastructuur DE schande van Essen! Onvoorstelbaar dat men hier dagelijks honderden fietsers hun leven laat riskeren om in de school, op het werk of aan het station te geraken! Het is niet alleen de erbarmelijke staat van het fietspad zelf, er zijn ook de obstakels zoals te lage signlisatieborden, slecht geplaatste borden, chauffeurs die een krant of brood (uit de automaat) willen, chauffeurs die de Belgische economie steunen met een tankbeurt,... Misschien ook even de oversteekplaatsen met de Postbaan en Steenpaal herbekijken. (Stan Elst)

Omdat er zoveel opritten zijn, gaat het fietspad ook steeds op en neer. Volgens mij is dat op lange termijn ook niet goed voor de staat van het fietspad en al zeker niet voor het comfort van de fietser. Bij een heraanleg pleit ik er dan ook voor om heel het fietspad op hetzelfde niveau te leggen. De borduren voor de auto's moeten dan anders. Mij lijkt ook een goed overlegde heraanleg de enige oplossing om gevaarlijke situaties te beperken. (Tim Pockelé)

Het fietspad is veel te smal om in beide richtingen te gebruiken waardoor er bij het kruisen van fietsers er gevaarlijke toestanden ontstaan, Het fietspad is ook in slechte staat en ligt nu ook al enkele weken open. Regelmatig staan er auto's en allerlei voorwerpen op welke de doorstroming fel bemoeilijken. Het voetpad ligt er vlak naast en visueel gezien is dit ook zeker een belemmering. Een fietspad langs beide kanten lijkt mij hier de beste oplossing, maar dan moeten er wel parkeerplaatsen van koning auto verdwijnen. Een mentaliteitsverandering om meer de fiets te nemen en de auto thuis te laten zou ook al veel soulaas brengen. De jarenlange problematiek van dit fietspad wijst op een slechte aanpak van de beleidsverantwoordelijken. Het is immers veel interessanter om op het einde van de politieke legislatuur met oplossingen en voorstellen te komen zodat men een beetje tegemoet komt aan de burgers. We zullen hier ook weer 2 jaar moeten wachten tegen de komende gemeenteraadsverkiezingen om dan weer overdonderd te worden met de vele oplossingen en voorstellen die ze dan plotseling weer uit hun toverhoed opvissen om zo weer de kiezer hun stem te willen veroveren. Dus nog twee jaar afwachten maar zeker hé !!!!! (Peter Cools)

Voor de 2de dag op rij staat er een vrachtwagen geparkeerd op het fietspad :(. Voor meeste problemen die hier aangehaald worden is er een simpele oplossing. Mentaliteits verandering bij alle weggebruikers ook de fietsers. De meeste denken dat de verkeersregels enkel voor de andere zijn. (Sandra)

Er zo snel mogelijk aan beginnen. Zo krijgen wij terug een fatsoenlijk fietspad, dat wij dan terug een fietspad kunnen noemen. (Oerlemans Willy)

Beste Karin, Wat heb je aan een fietspad dat in slechte staat verkeerd en levensgevaarlijk is aan de kruispunten op het fietspad. Mijn zoon en mijn vrouw (al 2 maal)zijn onderste boven gereden op het kruispunt Postbaan. Heb dit gemeld aan politie, gemeentebestuur,verkeerksverantwoordelijke, ... om aan die onveilige kruispunten iets te doen zit nu al een jaar op antwoord te wachten. Ze doen zelf de moeite niet om te antwoorden :(. Vorige vrijdag is mijn dochter tegen een autodeur geknald die plotseling open ging. Auto stond op fietspad geparkeerd. Op werdagen steek ik het kruispunt N117 over met de fiets auto's rijden daar regelmatig aan zeer hoge sneliheid door het rood. Eén oplossing meer controle door politie en camera's aan kruispunt N117. (Hans)

Niet overdrijven. Hier is tenminste een fietspad. Nu de rest van Essen nog en dan kan er aan herstellen gedacht worden. (Karin Preidel)

Zie reacties hieronder (Angélique Vergouwen)

Heraanleg aan weerszijden (Mirjan van de Noort)

Betonnen afscheiding tussen fietspad en rijweg.voetgangers "enkel" aan de overkant. Volledige heraanleg Over d'Aa Voetpad aan de overkant (dat niet zoveel door groepen gebruikt wordt, een beetje versmallen om zo de nodige ruimte voor de rijweg van het autoverkeer en parkeervakken op te vangen. (Jan Brosens)