VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Stationsstraat is onveilig voor fietsers

De Stationsstraat is een zeer gevaarlijke straat voor fietsers. Dit is nochtans onze dorpskern.

Ondanks vrij recent aangepaste situatie is de situatie voor fietsers in de Stationsstraat ronduit gevaarlijk : fietspad van wegdek en terug op wegdek, veel te dicht voorbijrazende auto's, ... . Vooral voor oudere en jongere fietsers zeer gevaarlijk. Je moet al over zeer goede reflexen beschikken om dit fietsparcours af te leggen. Is nochthans onze dorpskern met winkels, turnvereniging, beenhouwer, mutualiteiten, ... .

Reacties :

Stationstraat heraanleggen. Fietspaden aanleggen zoals in Kalmthout en Kapellen afgescheiden van de rijbaan. Eerst voetpad, dan fietspad, dan parkeervakken voor auto's en dan de rijbaan. Zo maak je het veiliger. (adrie buijs)

De fietsers moeten zigzaggen door de straat terwijl de auto's rechtdoor rijden( wat niet de bedoeling was).Ik denk dat het veiliger was dat er langs een kant geparkeerd zou kunnen worden en langs de andere kant niet waardoor je terug een rechte straat krijgt .Ik vind ze dus ok voor de fietsers ronduit levens gevaarlijk. De uitvinderd daarvan is iemand geweest die zelf geen fiets rijd vrees ik. (Alexandra Vermeerbergen)

Verwijder de fietssugestiestroken en maak er eindelijk eens een volwaardig fietspad van. Nu is er veel verwarring omdat de meesten het verschil niet kennen tussen een fietspad en een suggestiestrook. Heel het systeem van de stroken is een lachertje en trekt op niets. De inrichting van de Stationsstraat is een gemiste kans en trekt op niet veel. Hier is weer veel belastingsgeld verkeerd gebruikt en dit op kap van de burger. (Peter Cools)

De fietssuggestiestroken recht maken, ,is zeer gevaarlijk voor fietsers die zo een uitzwaai moeten makenrichting rijbaan. (Van thillo Elisabeth)

een volwaardig fietspad inrichten, op gelijke hoogte als het voetpad (Sanne Gomes)

over de stationstraat zijn jaren geleden toen het werd voorgesteld door de burger en het acv vele bedenkingen geuit, er werd zelfs een pracht oplossing voorgesteld, is nu helaas niet meer mogelijk. maar het idee werd ter plaatse afgevoerd Als ze het idee gevolgd hadden was er nu geen probleem geweest niet in de stationstraat en niet aan het station, en was er geen ondertunneling nodig geweest aan de overweg in de heikantstraat, dit was een gemiste kans die niet meet te herstellen is. Zonde dat er toen niet is geluisterd (zeger)

Geen algeheel idee over aanpak probleem, maar het parkeren van grote vrachtwagens (oa thv het Gildenhuis) maakt dat je als fietser gaat uitwijken. Parkeren van vrachtwagens niet in de Stationsstraat! (J Schueler)

vooral ter hoogte van de bocht aan het statiebosje...levensgevaarlijk ontworpen! Hoe is dit kunnen gebeuren! Oplossing, niet simpel zonder gote kosten maar steeds goedkoper dan het eerste dodelijk ongeval dat er toch gaat komen: Zinloze middenberm er terug uit. Zorgen dat zo'n toestanden niet kunnen ontworpen en uitgevoerd worden in onze gemeente (Geert Helsen)