VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Vluchtheuveltje gemeentehuis- richting Over d'Aa

Auto's kunnen ter hoogte van het vluchtheuveltje elkaar niet passeren. Te weinig ruimte, te scherpe bocht en geparkeerde auto's die veelal niet in de voorziene parkeerplaatsen staan.

Reacties :

Dit is knooiwerk eerste klas, je moet eens met de fiets van horendonk naar de beliestraat rijden, een trajekt dat dagelijks veel scholieren doen. Gevaar 1 : Net voor de ring moet je de weg oversteken, auto's dwarsen. Gevaar 2 : Als je de ring oversteekt bij groen licht, heb je kans dat je over je sokken wordt gereden door een nederlander die denkt dat hij bij het afslaan voorrang heeft. Gevaar 3 : als je de watermolenstaat uitrijd moet je op de rijbaan komen tussen de auto's op een weg die al te smal is voor 2 passerende auto's en waar er veel te hard wordt gereden. Gevaar 4 : om op het heuvelplein te geraken moet je over borduurs rijden en laveren tussen (foutgeparkeerde) auto's. Gevaar 5 : als je al veilig over het heuvelplein bent geraakt moet je nog eens je leven wagen om de nieuwstraat te dwarsen. Hiermee is het bewijs geleverd dat je met veel geld (voor de aanleg van het heuvelplein) nog geen veiliger situaties maakt. (pjotter)

Terug het traject van vroeger. De ingang van de parking rechtdoor, maar met een afrem heuvel ter hoogte van de huidige S- bocht. de huidige parkeerplaatsen verleggen .. Dus de huidige weg aanleggen met schuingeplaatste parkeerplaatsen. Enkele richting voor deze parkeerplaatsen. (André Veraart)

Dit is weer een staaltje van onkunde en typisch Belgisch. HEt is een gemiste kans bij de heraanleg van het Heuvelplein welke de burger weer veel belastingsgels gekost heeft. De situatie hier is zeer gevaarlijk ook voor de fietsers. Het passeren van twee auto's is zeer gevaarklijk, laat staan dat er nog fietsers naast rijden. Het heuveltje is echter een lachertje en getuigt van grote onkunde bij de heraanleg van het plein. dit is weer een gemiste kans. (Peter Cools)

Zo te lezen weinig reactie van mensen die er echt langs komen. heuveltje geen probleem, met een moderne auto neem je dit tegen 90 km per uur of meer. het echte probleem zit hem in de rechte hoeken, daar rij je je banden op stuk. dan heb je ook nog het wild parkeren, daar maken ze duidelijk dat er in die hoek nooit een auto komt. als oplossing, slechts 1 borduur schuinzetten en opgelost is het zaakje. laat het heuveltje zoals het is het heeft zo zen sjarme (Ludo)

Ik zou de hoeken gewoon schuin maken zo kun je al veel beter passeren. Dit is een kleine ingreep en gaat zeker helpen. Aan beide zeiden is het moeilijk om te passeren. (Robert Nelen)

Parkeer verbod voor de auto's die niet in de vakken staan en zorgen dat de weg daar iets breeder wordt. (Karin van der Hof)

het heuvelplein terug zoals vroeger...met dat gevaarlijke vluchtheuveltje erin is het enkel vreselijk moeilijk passeren (Peter)

Juist goed dat dit vluchtheuveltje daar zo ligt. Je moet daar wel stevig inhouden als er een tegenligger aankomt. Hoe zou er anders geraced worden?!? Meer zelfs: het "woonerf" of wat er voor doorgaat zou moeten beginnen in de Watermolenstraat. Een flinke drempel daar zou de racers die van Horendonk komen afremmen, waardoor je toch iets veiliger uit de moeilijke Melkerijstraat en ook uit Essendonk kan komen. Sowieso gek dat de ringweg door de Watermolenstraat ontsloten wordt. Dient daarvoor de Kapelstraat niet? Als iedereen die van Horendonk komt zou rijden zoals de De Lijn-bus dat doet, dan zou heel het Heuvelplein heel wat veiliger zijn. (Fons Claessens)

Vluchtheuveltje wegdoen of er gewoon overrijden. (plantrekker)

Deze is hellemaal juist samen gevat. Auto's kunnen ter hoogte van het vluchtheuveltje elkaar niet passeren. Te weinig ruimte, te scherpe bocht en geparkeerde auto's die veelal niet in de voorziene parkeerplaatsen staan. (Olaf)