VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Station Essen

De situatie aan het station is heel gevaarlijk : bussen, voetgangers, auto's en fietsers rijden en lopen elkaar in de weg.

Door de geparkeerde bussen zien de auto's niet dat er mensen gaan oversteken. Er is ook geen parking genoeg om mensen af te zetten of op te pikken.

Reacties :

Ik heb hierover een brief naar het schepencollege gestuurd - ik was hier al mee bezig vooraleer we deze site hebben opgestart. Ik heb deze week een antwoord gekregen. Ook in de gemeenteraad had ik al begrepen dat het schepencollege het probleem inziet en initiatieven heeft genomen om er iets aan te doen. Ik ga het wel blijven opvolgen, want de aanpak van het college draagt een groot risico op vertraging in zich. (Tom Bevers)

Tunnel in viaduct ter hoogte van spoor naar spoorwegstraat zo moet niemand die drukke straat meer oversteken. Zo hebben voetgangers fietsers en auto's geen last meer van elkaar en is het voor iedereen veilig. (Jef)

Er is voldoende parking om mensen af te zetten of op te pikken. Men kan toch nog wel 100 meter wandelen? Ook deze mensen zijn vaak oorzaak van opstroppingen en onduidelijke overzichten. Ik zou hier ook de oversteek van de Spoorwegstraat naar de Handelstraat willen toevoegen. Dit is soms niet mogelijk. (Frans Spoelders)

plaats een stoplicht waarop fietsers of voetgangers kunnen drukken als ze over willen steken. Zo moeten de auto's enkel stoppen als er treinen "gelost" worden in Essen Station. Trek ook lijnen voor een fietsoversteekplaats van het station naar de Spoorwegstraat. (Guy Duerinck)

Bussen, kiss&ride en fietsenstalling in de Handelsstraat onderbrengen met een uitbreiding van de parking daar. Enkel voor de voetgangers een mogeijkheid om de perrons op te komen aan de huidige fietsenstalling. En, een beperkter parkeermogelijkheid aan het begin van de brug. Door op de punt Spoorwegstraat-brug te parkeren wordt het zicht en de doorgang vaak belemmert ! (Karen Van Camp)

bushalte naast viaduct, en van de huidige bushalte een kiss-en-ride zone maken. ook kiss-and-ride zone mogelijk aan de overkant, via het doortrekken van de parkeerstrook aan de Rex tot naast de krantenwinkel. Er is volgens mij voldoende plaats om n de weg van viaduct naar Stationsstraat door te trekken, en tegelijk daarnaast een parkeerstrook te leggen, gescheiden door een driehoek met verkeersbord en/of een volle lijn. Er is dan nog voldoende plaats voor een fatsoenlijk voetpad. Nu is er geen plaats om iemand af te zetten aan of op te halen van het station zonder verkeerd te parkeren ! (jan boudewijns)

De fietsers en voetgangers aan de rechtse kant van het station een ingang geven en een goed beveiligde fietsenstalling plaatsen (Maria Imandt)

hier is inderdaad werk aan de winkel, ik zou zeggen eerst heel goed nadenken en dan pas uitvoeren (rita faes)

Voetgangerstunnel 0nder de spoorweg naar Heikant. Busparking langs Heikant + aantal parkplaatsen voor auto's,auto's hoek en heikant moeten dan niet meer over de brug voor treinreizigers. Bussen college kunnen lossen en laden langs heikantrichting. (Vandekeybus Marcel)

De bushalte niet vlak vr het station laten, maar verschuiven naar de autoparking.Zal iedere weggebruiker een beter zicht hebben. Een oranje knipperlicht plaatsen aan het zebrapad naar de fietsenstalling. Een rode fietsroute aanbrengen op het wegdek in de Spoorwegstraat. Of een aparte strook creren voor de fietsers vanaf de Rex tot aan het Appeltje waar nu een breder voetpad is . (Ingrid Baerts)

bushalte bvb in spoorwegstraat ipv voor station, park en drive zone voor station , lichten aan oversteekplaats om voetgangers station veilig te laten oversteken, nu moet je al een zeer assertieve voetganger zijn om aan dit zebrapad over te steken(verkeer van brug, stationsstraat, spoorwegstraat (rit pleysier)