VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Kloosterstraat - Stationsstraat

Wie met de auto uit de Kloosterstraat komt, moet al bijna halfweg het kruispunt oprijden om te zien of er verkeer van links komt.

Als er dan iemand komt, moet je ook nog eens achteruit rijden om die door te laten. Zou een spiegel hier geen oplossing zijn ?

Reacties :

Als je uit de Kloosterstraat moet oversteken naar de Molenstraat kan je niet zien of er verkeer komt van links. Zouden er terug spiegels mogen hangen aub? (Lien Dictus)

Spiegels zijn inderdaad zeer gevaarlijk het geeft een vertekend beeld. Je kan er geen snelheid op inschatten. Dit is van jezekes tijd. Oplossing gewoon stoplichten plaatsen!! Er is hier anders geen veilige oplossing hier. Hadden ze maar eens naar de burger geluisterd voor ze aan de heraanleg van de statiostraat begonnen (de universitaren????) (piet)

verkeerslichten zouden hier een oplossing kunnen bieden .Onze schoolgaande jeugd kan er dan ook zonder problemen over steken.Een spiegel kan ook maar geeft wel een vertekend beeld vind ik en niet voor iedereen even makkelijk in te schatten hoever er ander verkeer nog verwijderd is van hen zelf. (Alexandra Vermeerbergen)

de spiegel die daar altijd heeft gestaan terug plaatsen. (Veraart aline)

Voor de fietser is dit helemaal een gevaarlijk kruispunt. Misschien dat een rond punt veiliger is? (HM)

Een rond punt zou een oplossing zijn tenminste als het snelheidsremmend zou zijn voor het verkeer dat de Stationsstraat gebruikt. Op die manier heeft het verkeer dat uit de Kloosterstraat komt iets meer tijd om de oversteek te wagen. Verkeerslichten zouden ook kunnen maar dan wel gestuurd op basis van de verkeersintensiteit zodat niet onnodig voor een rood licht gewacht moet worden wat niet milieubevorderend is. (Eric Suykerbuyk)

HIer is weeral een zeer gevaarlijk situatie voor de fietser. Waarom geen lichten zetten op dit zeer druk bereden kruispunt voor fietsers. Je hebt er een slecht zicht om over te steken zowel voor fietser en automobilist. Het is soms puur gokken om over te steken. Men heeft wel veel geld over om lichten in de grond te bouwen en planten op iedere hoek, maar naar verkeersveiligheid naar de fietser toe is het hier weer zeer triestig gesteld. Er is vooral aan koning AUTO gedacht bij de heraanleg van de Stationsstraat. (Peter Cools)

Misschien lichten? (Erna Wouters)

met de fiets gaat het 's morgens wel dan staat er een politie om je te laten oversteken maar als de sgolen uit zijn is dat niet en dat zorgt soms voor opstroppingen. (Eliese)

Terug een spiegel plaatsen, zoals vroeger. Een gemakkelijke Ún vrij goedkope oplossing!!! (Van Loon)

ik heb in essen gewoont en wel bij mijn ouders in de kloosterstraat.van 1938 tot 1962. zodus bijna 50 jaar geleden. kom nog regelmatig in essen met de fiets.soms ook met de auto.hoek kloosterstraat is altijd al een gevaarlijke hoek geweest en nog. misschien vanuit de station straat in de kloosterstraat maar niet eruit. en het ver keer langs de guido gezellelaan.of stop lichten. ik weet niet of er al dodelijke slachoffers zijn gevallen. maar laten we daar zeker niet op wachten. moeilijk. maat toch knap dat een politieke partij de essenaren er bij betrekken. zo maar een berichtje van een oud essenaar die er nu bijna 50 jaar er niet meer woont. maar nog wel belg is (Rick Van Nassauw)

Verhoogd kruispunt en de spiegel terug ! Of gebeurt dit laatste pas na het eerste dodelijk ongeval?? lange termijn...nachtwinkel achteruit en parkeerplaatsen stationstraat naar overkant (Helsen Geert)

Die zuilen daar verwijderen en een verhoogt plateau aanbrengen zodat dit de snelheid al verlaagd,ook een en misschien is het een betere oplossing,die nachtwinkel daar wegdoen en dat perceel aanleggen met bodembedekkende plantjes. (plantrekker)

verkeerslichten zetten: kunnen op spitsuren (begin en einde school)alternerend rood/ groen werken en op "stille uren" op oranje knipperlicht staan. (Nick Boons)

ik zou hier gelijk vroeger trug speigels aanbrengen waarom zijn deze verwijderd (labaere)

De kloosterstraat is in zijn geheel al ondoenbaar om te rijden en de kruising met de stationstraat is onverantwoord. Maar dat was al gezegt voor de heraanleg van de stationstraat, door het acv maar jullie wisten alles veeel beter want wij zijn dom en zij zijn slim, we werden niet gehoord, het mobiliteitsplan is een rampenplan (zeger)