VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Fietspad en voetpad Huybergsebaan

Het fietspad langs de Huybergsebaan houdt aan Struisven plots op. Hier komen nochtans heel veel fietsers langs. Ook het voetpad stopt hier plots.

Reacties :

Alle scholieren van het college rijden nu langs de Steenovenstraat, die 's morgens zeer gevaarlijk is, vooral bij de versmallingen. Daar rijden de auto's gewoon door, terwijl er fietsers aan het passeren zijn, dus auto+fietser samen door de versmalling=vragen om ongelukken. Als de gemeente nu een fietspad op de Huybergsebaan tot minstens aan de Velodreef legt, dan moeten de fietsers voor het college niet meer langs die drukke Steenovenstraat! Dus 2 vliegen in 1 klap!!! (JH)

Blijven stemmen !!!!!!!!! Niet opgeven a.u.b. Dit is echt een probleem ....................... (Steve)

De Huybergsebaan zal een lopende rekening blijven wat vooral te wijten is aan het zwaar verkeer “ probleem wegdek , remsporen op het fietspad enz“. Dodelijke ongevallen zullen in ieder geval het gevolg zijn. Oplossing voor de grootste problemen is dus het zwaar verkeer vermijden, en niet ! de baan nog eens verbreden door een fietspad aan de overkant te leggen waardoor we een autobaan creëren. (Cools R Huybergsebaan 38)

Waar mogelijk het fietspad aan overzijde van de weg (boskant)leggen. De zeer gevaarlijke asverschuivingen verwijderen. Waar mogelijk een afscheiding tussen fietspad en weg voorzien. Ik heb foto's ter beschikking van remsporen van een vrachtwagen midden op het fietspad!! (Marc Van Gool)

Ik stem volledig in met Peter Cools. Wij wonen in de Leemputten en onze kinderen gaan enerzijds naar het college en moeten het hele stuk op de "autostrade" afleggen en anderzijds naar wigo en die moet ik noodgedwongen met de auto brengen omdat het te gevaarlijk is voor een 9-jarige! Padden zijn blijkbaar belangrijker dan kinderen! (Jessie Haes)

Fietspad langs de Huybergsebaan voor de scholieren van het college en de slechte staat van het wegdek het eerste deel van de Huybergsebaan, vooral met de gracht ernaast en dan in de bochten is het zeer gevaarlijk. (Van Steen Godelieve)

De Huybergsebaan wordt zeer intensief gebruikt door vele scholieren en toeristen met de fiets. Het is zeker van groot belang dat er een volwaardig fietspad komt tot aan de Verbindingsstraat. Nu rijden de auto's er veel te snel vooral laatste gedeelte vanaf Pidpa tot Verbindingsstraat. Men heeft wel veel geld over om de padden er te laten oversteken,maar voor een fietspad voor onze kinderen heeft men weing over. Ook menig toerist van onze Noorderburen begrijt deze situatie ook niet. (Peter Cools)

fietspad verlengen (Elke Martin)

Ik woon zelf in de Huybergsebaan ter hoogte van nr 114. Om met mijn kinderen te fietsen of met mijn baby te wandelen is het echt levens gevaarlijk. Je wordt bijna omver gereden, zeker met de kinderwagen moet je ergens op een oprit veilig aan de kant gaan staan als er die moment 2 wagens ook nog eens elkaar willen passeren. De asverschuivingen halen ook niets uit om de snelheid van de auto's te verminderen. Ik heb er één vlak voor mij deur, de bedoeling was dat er een parkeerstrook met plantenbak zou komen. Van de parkeerstrook en plantenbak is weinig meer te zien vanwege het onkruid dat er groeit.Er is trouwens nooit iets van beplanting in de voorziene bak geplant. Of is het de bedoeling dat de bewoners van de Huybergsebaan er zelf maar wat groens in voorzien? En de witte paaltjes die ze hebben geplaatst, daar zijn er nog maar enkele van die recht staan. Ze worden gewoon omver gereden door de tractors met hun brede aanhangers. De Huybergsebaan heeft dringend nood aan een veilig fiets en voetpad tot zeker aan de verbindingsweg. Mijn kinderen gaan op Essen-Hoek naar school en ze met de fiets naar school sturen is onmogelijk.Ook de asverschuiving is geen oplossing voor de snelrijders. Er moeten drempels komen met desnoods hindernissen aan beide zijde van de weg zodat de autobestuurders gedwongen worden om vaart te minderen.Hopelijk wordt hier snel iets aan gedaan want de zomer komt eraan, maar hier gaan fietsen of wandelen is spelen met je leven. (NO)

Een verlenging van dit traject zou veel schoolfietsers opvangen die nu gevaarlijk langs de steenovenstraat moeten rijden! Dus ik vind het een goed idee! (sofie Van Ginneken)

Vanaf Struisven richting Verbindingsweg is er plots ook geen voeptad meer. Het is levensgevaarlijk deze weg te bewandelen daar er geen voetpad is of bijna zelf geen ruimte is om zelfs op onverharde weg het pad te betreden , vooral s'avonds is het ook heel handig als er verlichting zou zijn , hier en daar een verlichtingspaal zou veiliger zijn . (Steve)

Eerst riolering aanbrengen en die van een fietspad voorzien(de eigenaars moeten toch kosteloos 2 meter afstaan als de gemeente dit wil voorzien omeen fiets of/envoetpad aan te leggen,en dit kan zo tot aan de Moerkantsebaan.Vanaf Struisven is dit ook mogelijk.Nu steken fietsers die uit de Hey-endlaan komen richting Kalmthoutsesteenweg schuin de Hey-endlaan over om op het te smalle fiets/voetpad te geraken(gevaarlijke situatie en bemoeilijkt ook de andere weggebruikers die de Hey-endlaan rechts willen indraaien.Dus probleem opgelost! (plantrekker)

er is ruimte genoeg.....op bepaalde stroken is het een SNELHEISbaan geworden voor auto's. Moeten er eerst ongelukken gebeuren.... (Roger Suykerbuyk)

Mogelijk een fietspad aan de andere zijde, achter de sloot? Vergeet niet dat volgend de verkeersborden er een fietspad en voetpad ligt. Op de foto die U hierbij toon, maakt één van beide mensen op de fiets een overtreding, want één deel is dus voetpad. Al eens geprobeert, dat als U zich aan de regels zou houden om op zo'n enkele smalle strook een tegenligger te passeren. Veel mogelijkheden zijn er misschien niet, maar het zal toch echt anders moeten. Misschien kan de gemeente eens tukje grond onteigenen, over er zal toch zoals ik reeds begon gekeken moeten worden naar de overzijde, achter de sloot. De weg hiervoor versmallen is zeker ook geen optie, het is soms nu am moeilijk voor personenauto's en vrachtauto's om elkaar te passeren. Er zijn zelfs mensen die hiervoor een stukje op het fiets/voetpad gaan rijden. (Mario Jacobs)