VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Vaartstraat

Ter hoogte van de lagere school is de weg zeer smal. In combinatie met geparkeerde wagens is dit zeer gevaarlijk voor fietsers. Autospiegels worden regelmatig beschadigd. Ook de brandweer kan er hier niet door.

Reacties :

Parkeerverbod héél leuk, maar wij plus naaste buren hebben heel jonge kinderen. Waar zullen we dan parkeren als het druk is aan't frituur? En om spullen te lossen en uit te laden? Ik vind toch éénrichtingsverkeer duidelijker voor anderen. (gert haagdorens)

Die open riool toegooien en straat verbreden met parkeer en fietsstrook. (piet puk)

@ heren Cools en Maas , zwaluwen is priveterrein , kunnen jullie je eigen oprit ook wel ter beschikking stellen lijkt mij.... Dus dat is geen duurzame oplossing. (Peter)

Voer een parkeerverbod in en laat de paatselijke bewoners hun auto parkeren op een niewe speciale parking ter hoogte van de zwaluwen. Langs de kant van de vaart de weg nog een meterje verbreden is te chnisch ook mogelijk.Het gaat niet op dat bij eventuele calamiteiten of eventuele rampen de hulpdiensten hier niet door zouden geraken. (Peter Cools)

Als hulpdiensten langs hier de straat niet in kunnen, MOET dit probleem nu opgelost worden! (Thea Peeters)

Voer een parkeerverbod in. Laat de plaatselijke bewoners hun auto op de parking van voetbalterrein de Zwaluwen parkeren. Akkoord, dat is wat loopafstand en misschien niet zo aantrekkelijk; maar men dient op die manier wel de gemeenschap. (Eddy Maas)

Ik zou de struiken uitdoen. Op die plaats pek gieten of dalsen leggen. Zo zou de weg verbreed worden. Aan de vaart een degelijke afsluiting zetten. Een parkeerverbod zou ik niet doen dan kunnen de mensen hun auto niet kwijt die daar wonen. (Robert Nelen)

Akkoord dat dit een enorm probleem is ! (Jozef Konings)

vaart overdekken tot voorbij de school en daarop parkeerplek en fiets-voetpad maken, zijn ineens de ratten weg aan de school wat eindelijk een hygienische situatie zou zijn voor de schoolkinderen, dit lijken wel afrikaanse toestanden... (Peter)

Brandweer en ziekenwagens moeten zeker door kunnen Een parkeerverbod in het eerste gedeelte van de Vaartstraat kan dit oplossen. Voor het schoolverkeer is er een ruime parking aan de kerk (johnboy44)

Eénrichtingsverkeer of uitgezonderd plaatselijk verkeer zou hier ook misschien een optie zijn? (Haagdorens Gert)

Beste, Vaart gedeeltelijk met riolen dicht leggen. Rechtstreeks inrijden van af de kerk is ook dikwijls onmogelijk in verband met geparkeerde wagens(klanten frituur????). Minstens 10 meter vanaf hoek van de straat algemeen parkeerverbod. (Louis Heijnen)

Parkeerverbod. (Plantrekker)