VeiligVerkeerEssen

De verkeersproblemen in Essen moeten verholpen worden. Deze site wil daarbij helpen : wat zijn de grootste problemen, en hoe moeten ze worden aangepakt ?

 

Lijn

VeiligVerkeerEssen

Fietsoversteek Horendonk - Ringweg

De fietsoversteek voor wie van Over d'Aa naar Essen rijdt, is een beetje verbeterd. Maar hij is nog lang niet veilig genoeg !

Er moet een verlichte fietsoversteek komen.

Reacties :

Kijk even bij het item i.v.m. afslaand verkeer: gewoon een rotonde! (Stan Elst)

De verbetering hier is een maatje van niets. Het is en blijft een levensgevaarlijke oversteek voor de fietsers. Wie heeft zoiets eigenlijk verzonnen ? De fietser blijft hier volledig in de kou staan. Het idee van een rotonde is voor deze situatie de beste oplossing en ook de veiligste. Het wordt tijd dat men eens op een serieuze manier gaat denken over het fietpadenbeleid. (Peter Cools)

1. Als je van Horendonk naar Essen rijdt, moet ja al over een fietspad dat zeer ongelijk ligt. Soms steken de H(ydrantenputjes ) ver boven de dallen uit. Dallen beter leggen is al een goede en eenvoudige oplossing . Momenteel zijn er werkjes aan de gang die enorm lang duren ( Er staat al zeker 10 dagen een afrastering met loshangende linten ( zeer gevaarlijk voor de fietssturen) waar je over 2 losliggende dallen moet rijden.) Waarom niet ineens die job afwerken. 2. De oversteek die sedert een paar jaar verlegd werd, blijft een zeer gevaarlijk punt.Jullie hebben er een mooie foto van ( kleine foto) Waarom hier geen duidelijkere signalering aanbrengen . Een kleine aanpassing zou al zijn dat de oversteek op de weg ook mee rood gekleurd zou worden zoals het fietspaden zet er een duidelijk oranje signalisatielicht voor de auto's . En waarom niet gewoon zoals vroeger , niet oversteken om dan de ring te moeten oversteken ? 3. Tijdens de winterperiode maakt men het fietspad op de ringweg sneeuw en ijsvrij al vroeg in de ochtend . Op dit fietspad fietst bijna niemand . Het fietspad richting Essen en vooral de oversteekplaats op het kruispunt zelf ,worden zeer slecht en laat vrijgemaakt. Schoolkinderen rijden tussen 7 uur en 8 uur naar school en niet om 9 uur of later .Laat een ploeg werken met de vroeg schift . De roodgeverfde stroken zijn bij vriesweer spekglad en geven dan ook de nodige valpartijen. Dit kan goed verholpen worden door daar vroeg in de ochtend ( voor 7 uur) er extra zout te strooien. 4. Verder wil ik ook aanhalen dat er vaak vrachtwagens of personenwagens op het fietspad stoppen om vlug een krant te kopen of een brood uit de automaat te halen ( meer politiecontrole). 5. Verder wil ik ook de nodige aandacht vragen voor de fietssituatie ter hoogte van het gemeentehuis. Als je van de ring naar het Heuvelplein rijdt moet je ineens van het fietspad de weg op. Hier staan vaak auto's geparkeerd waardoor de rijweg extra smal wordt en bij tegenliggende auto's geeft dit een gevaarlijke situatie voor de fietser . Ook staan er regelmatig wagens buiten de 2 parkeerplaatsen voor het vroegere gazettewinkeltje en nemen een groot deel in van de weg. Als fietser ben je dan verplicht om midden op de weg te fietsen . Waarom kunnen die mensen geen gebruik maken van het plein ? De meeste kinderen rijden met de fiets naar school en steken het plein over richting Beliestraat of rijden langs de huizen richting kerk Essen omdat de hoekige weg vlak voor het gemeentehuis gevaarlijker is. Nu moet jezelf eens met de fiets daar rijden als er meerder wagens zijn dan merk je dat dit een zeer gevaarlijk punt is , gevaarlijker dan aan de ring . Waarom geen duidelijke gekleurde fietsersstrook maken ? (Havermans Rita )

Misschien moet de oversteek iets eerder gemaakt worden. Ik bedoel voorbij de Melkerijstraat, richting Horendonk. Maar wel met verkeerslichten. (Marleen Pockelé)

Er zijn twee grote kruispunten met verkeerslichten in Essen.Maak er grote ROTONDE van, en heel het probleem is opgelost.(lagere snelheid,veiliger....) (erik)

Ik zou op z'n minst voorstellen om de oversteek zelf ook rood te schilderen en zoals het bij de meeste scholen het geval is, een knipperlicht plaatsen om de autobestuurders te verwittigen dat er een oversteek is (de meeste hebben dit niet door !). (Ronny Konings)

Het is niet enkel de oversteek, het ganse fietspad is onveilig. Ik heb reeds verschillende malen bijna een spiegel (van bestel- of monovlumewagen)tegen mijn hoofd gekregen toen ik uit tegenovergestelde richting een groep fietsers tegen kwam.Fietspad aan beide zijde van de rijbaan en wat het kruispunt betreft, ROTONDE en het probleem van het rode licht negeren is ook opgelost. (nelen Karin)

Een degelijk fietspad,en de verkeerslichten aanpassen zodat aut's,vrachtwagens niet gelijkertijd met de fietsers oversteken of afdraaien. (Plantrekker)

Fietspaden? waar? ze zijn allemaal goed voor een jaarlijkse schilderbuurt, maar bieden voor de zwakke weggebruiker geen enkele veiligheid, oplossing een fietstunnel (Zeger)

Ondergrondse tunnels of een echte eenbaansweg met 50 km. zone (ans Maessen)