Sportvloer NU !

30 11 2005 - 22:37


Sportvloer Met Sportvloer NU ! heeft Essen opnieuw een internetpetitie. Ik heb er even aan getwijfeld, omdat het succes van Essen in de Zak ? moeilijk over te doen zal zijn. Maar het draagvlak bij de sporters bleek erg groot, al heeft het "aanboren" van dat draagvlak Bart V.E. heel wat telefoons gekost en is een .nu-adres iets minder vlot verkrijgbaar dan een .tk of een .be - zo blijkt. Ik mag weer de leukste kant van het werk doen : het opzetten van de site en vooral het overtikken van de namen van de ondertekenaars die (hopelijk) met tussenpozen van enkele minuten binnenstromen.

Drie vragen :
1. Hoe voerde men oppositie voor het internet bestond ?
2. Wanneer gaat ook de CD&V/VLD-meerderheid doorhebben dat er tegenwoordig efficiŽnte manieren zijn om "ivoren toren"-beslissingen aan te vechten ?
3. Werkt de Essense Sportraad eigenlijk wel zoals het hoort ?

De Vlaamsche tale

28 11 2005 - 16:59


Deze morgen op bezoek geweest in de Nederlandse taallessen die ons OCMW, samen met IVORAN, organiseert. Met enthousiaste en gemotiveerde cursisten van alle leeftijden en verschillende hoeken uit de wereld. En veel creativiteit en een vleugje humor van de lesgeefster. Het ging over de woordvolgorde in "Waarom.../Omdat..."-constructies. Niet zo eenvoudig voor de cursisten die in september begonnen zijn en twee keer per week 3 uur les krijgen. En kennis van het Engels speelt hen hierbij soms parten.

Ik ben blij dat we enkele jaren geleden dit initiatief genomen hebben, vooral onder impuls van CD&V-raadslid Jan Goosen. Om echt deel uit te maken van onze samenleving is het Nederlands onontbeerlijk. Ik heb me alvast voorgenomen om zo weinig mogelijk op het Engels of het Frans over te schakelen als iemand me in het Nederlands aanspreekt. Want zonder oefening leer je natuurlijk nooit een taal. Als Vlamingen schakelen we te snel over zodra we merken dat iemand onze taal niet helemaal perfect spreekt. Bijvoorbeeld omdat de woordvolgorde klopt niet helemaal !

Les Bleus - Die Springbokke 26-20

27 11 2005 - 15:50


Stade Gisterenavond speelden in het Stade de France bij Parijs het Franse nationale rugbyteam tegen Zuid-Afrika. En vijf enthousiaste (bijna-)Essenaren waren erbij, naast zo'n 70.000 andere rugbyliefhebbers ! Heerlijke sfeer, goede wedstrijd met vijf tries, enkele betwistbare fases, op het einde nog spanning en de nodige aanleiding voor heel wat wedstrijdanalyse nadien. Vorig jaar was ik voor de eerste keer meegeweest (Frankrijk-AustraliŽ). Snel de spelregels doorgenomen en enkele wedstrijden op tv gekeken en naar het indrukwekkende Stade de France. Ondertussen ken ik het spel al weer een stuk beter. In 2007 gaat het WK door in Frankrijk en de tickets zijn al besteld... Nieuw-Zeeland is vandaag de topfavoriet, maar ook Engeland, Frankrijk en Zuid-Afrika zijn nog lang niet kansloos. Of kan AustraliŽ zich wat herpakken en blijkt de "Six Nations"-overwinning van Wales toch geen ťťndagsvlieg ?

Kind van de rekening

24 11 2005 - 15:13


VLD-senator Patrik Vankrunkelsven heeft natuurlijk meer dan gelijk met zijn oproep aan de rechters om in gevallen van ernstige kindermishandeling bijvoorbeeld strafvermindering toe te staan bij een vrijwillige sterilisatie. Van mij had hij zelfs verder mogen gaan, maar de karikatuur die zijn tegenstanders nu al van zijn standpunt maken, doet vrezen dat de politieke wereld daar niet echt rijp voor is. Als OCMW-raadslid kom ik ook wel eens (uitzonderlijke) dossiers tegen waarvan ik denk dat het "bruto maatschappelijk geluk" zou kunnen worden verhoogd door de kinderwens voor sommige mensen in te perken. Ik zeg niet dat er naar analogie van het rijbewijs meteen een "kinderbewijs" zou moeten worden ingevoerd. Maar soms moet de maatschappij, in het belang van ouders en kinderen, toch grenzen kunnen stellen.

Jefke De Lathouwer voor Grootste Belg !

21 11 2005 - 21:24


Pas vandaag naar de allerlaatste (?) aflevering van het legendarische Leugenpaleis geluisterd, dankzij het internet. Hťt radioprogramma "van mijn jeugd". Ik herinner met dat we ooit uit van een KSJ-leidingsweekend in het verre Limburg met een viertal auto's naar huis kwamen gereden. Zonder onderlinge communicatie, want in de Late Middeleeuwen waren er geen gsm's, wisten we dat we allemaal de radio op hetzelfde programma hadden afgestemd. Zodat niemand echt verbaasd was dat in elke auto werd meegezwaaid toen Peeters & Matthysen "Vrolijke vrienden" van Nonkel Bob opzetten (op Studio Brussel ! 't Was de tijd van vůůr Censydiam). Ik stel een eenmalige Nobelprijs voor de absurde humor voor, te delen door Bart en Hugo.

Verenigt u

20 11 2005 - 19:29


mossel Vandaag naar jaarlijks gebruik een klein handje toegestoken op de Mosseldag voor het Essense Jeugdheem, waar KSJ Heidebloempje, Chiro en VVKS O.L.V. hun thuisbasis hebben. Terecht hecht Vlaanderen veel belang aan zijn uitstekende jeugdwerk en aan het verenigingsleven in het algemeen. Al staan daar niet altijd voldoende middelen tegenover : het is niet zo erg dat de verenigingen zich ook via eigen inzet moeten financieren, maar daar mag de uiteindelijke doelstelling (jongeren speels opvoeden, bijvoorbeeld) natuurlijk niet onder leiden. Uit eigen ervaring weet ik dat er soms in het lokale jeugdwerk noodgedwongen wel erg veel tijd in "fondsenverzameling" moet worden gestopt en dat het begrip van de maatschappij voor fuiven, feesten, vlaaien- en andere slagen, ... niet altijd zo groot is. Iedereen komt bovendien onvermijdelijk bij hetzelfde uit zodat veel mensen twee Mosselfeesten tegelijk zouden willen of moeten bezoeken. De gemeente Essen stelt gelukkig heel wat materiaal ter beschikking, wat de organisaties vereenvoudigt. Maar een betere structurele financiŽle ondersteuning is volgens mij toch verantwoord. Zeker voor het jeugdwerk, dat niet altijd op een uitgebreid netwerk van bevriende personen en organisaties kan rekenen.

Auf Wiedersehen !

20 11 2005 - 9:36


schroeder Met een "GroŖer Zapfenstreich" heeft Duitsland afscheid genomen van Bondskanselier Gerhard SchrŲder. Onder zijn bewind liet Duitsland zijn inspirerende invloed op de Europese Unie varen, wat de verzwakking van de Europese Commissie en dus van het hele Europese project mee verklaart. Maar voor Duitsland was hij een uitstekend leider, die de broodnodige sociaal-economische hervormingen heeft doorgevoerd. Zijn laatste verkiezingscampagne was grote klasse, en bijna haalde hij het nog ook. Door de overwinning ondanks de zeer krappe nederlaag toch op te eisen, bracht hij zijn partij bovendien in een schitterende uitgangspositie voor de onderhandelingen met de CDU/CSU. Ik hoop dat we hem in een internationale functie terugzien.

Links-liberaal

19 11 2005 - 19:10


Vandaag heeft Spirit op een algemene ledenvergadering het sociaal-economisch programma van de partij vernieuwd. Ik heb er niet aan deelgenomen, maar dat neemt niet weg dat ik me voor 90% in de teksten kan terugvinden. Het is een doordacht en echt links-liberaal geheel geworden. Het heeft me eigenlijk positief verrast, en dat is een aangename vaststelling. Jammer dat de media alleen het minst goede punt (de centenindexering) en de weliswaar terechte quota voor allochtonen bij de overheid opmerken.

Neveneffecten

19 11 2005 - 12:24


Neveneffecten In geen maanden zo gelachen als met de eerste aflevering van de nieuwe Canvasserie "Neveneffecten". Vooral het gebruik van Jenny uit Thuis als lokaas raakt niet van mijn netvlies. Je kan je afvragen waar Woestijnvis het talent blijft halen, maar Jonas Geirnaert heeft natuurlijk wel al een Gouden Palm op zak. Vlaanderen heeft een openbare omroep om jaloers op te zijn, hopelijk kan de politiek de neiging bedwingen om zich er te veel mee in te laten !Dummies

18 11 2005 - 9:34


Gisteren gemeenteraad, waarvan een meer inhoudelijk verslag zoals gebruikelijk elders staat. Het leukste aan deze begrotingsgemeenteraden is de pauze terwijl het schepencollege zich "beraadt" ("Hoe op alle vragen neen antwoorden ?"). De overige raadsleden en het publiek trekken dan steevast op zoek naar koffie, frisdrank of iets sterkers. De laatste tactische zetten worden besproken, maar er hangt ook een beetje een sfeer van "wij kunnen er toch niets aan veranderen". Ook bij de raadsleden van de meerderheid. De prijs voor efficiŽntie gaat naar ex-CD&Ver Ludo Boden, die zich tot twee opmerkingen beperkte en daarmee zowaar zijn voormalige partijgenoten meer pijn deed dan de andere opposanten samen. Sympathiek was ook het bloempje van Gaston Van Tichelt (CD&V) naar de hele OCMW-raad voor het gevoerde beleid. Maar het ook terugwerpen zie ik toch niet zitten, daarvoor werd de voorbije jaren een wat al te slecht financieel beleid gevoerd. Ik denk dat Gaston dat stiekem weet. Naar aanleiding van het debat heb ik ook nog een boek "uitgegeven". Photoshopsatire, al gebruik ik een ander programma...


Bladen : << Vorige 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 Volgende >>

Reageren ? info@tombevers.be

 
t Webwoning
Ingang
Waarom deze site ?
Facebook
Professioneel : LinkedIn
Professioneel : Twitter (EN)
 
Eerder gepost
Essen (algemeen)
Politiek (Essen)
Politiek (algemeen)
Politiek (buitenland)
Buitenland (algemeen)
Sport
Religie
Televisie
Treinergernissen
 
Politieke activiteiten
Mijn politiek CV
Mijn politiek verhaal
Mijn voorstellen
N-VA/PLE Nieuwsflits