Nieuwsflits

Elektronische nieuwsbrief van N-VA/PLE
Jaargang 10, 2011, nr. 10

 

Zoals gebruikelijk trok de gemeenteraad twee dagen uit om het budget voor het volgende jaar te bespreken. 2012 is het laatste jaar vóór de verkiezingen, en dus staat er nog heel wat op het programma…



  Heraanleg dorpskom Hoek : geef uw mening

Het is de bedoeling dat in de loop van volgend jaar de dorpskom van Hoek wordt heraangelegd. Op zijn minst moeten er plannen worden gemaakt. N-VA/PLE wil daarom graag uw mening over de manier waarop dat moet worden aangepakt.


Tot waar moet het fietspad worden doorgetrokken ? Kasseien of geen kasseien ? Wat met de kruispunten ? Hoe moeten de parkeerproblemen worden aangepakt ? De bewoners van de Hoekse dorpskom kregen vorige week een enquête in de brievenbus. Maar de heraanleg belangt natuurlijk alle Essenaren aan. Daarom kan u de enquête ook op onze website invullen. Na 31/12 worden de resultaten bekendgemaakt en trekt N-VA/PLE conclusies.


Vette jaren

  Zes jaar te hoge belastingen

Het laatste budget van de legislatuur maakt het ook mogelijk al even terug te blikken. Dat deed Tom Bevers (N-VA/PLE) en hij kwam tot de conclusie dat de Essenaar zes jaar lang te hoog belast werd.


De gemeenteraad maakt altijd grondig werk van de budgetbesprekingen. Het schepencollege maakt een ontwerp. De raadsleden sturen vervolgens hun vragen door en krijgen van de dienst financiën een antwoord. De details -we spreken dan al gauw over duizenden euro's- worden in de commissie financiën besproken. In de gemeenteraad zelf komen de grote lijnen aan bod, in een tweedaagse zitting. Op dag één stelt het schepencollege kort het beleid voor, de raadsleden reageren, stellen vragen en dienen amendementen in. 's Anderendaags reageert het schepencollege, iedereen trekt conclusies en er wordt gestemd.

N-VA/PLE giet zijn reactie in een vaste structuur : op basis van een financiële analyse en een reeks amendementen wordt een alternatief meerjarenplan uitgewerkt. Tom Bevers lichtte het toe : zoals hij in 2007 voorzien had, evolueerden de gemeentefinanciën heel wat gunstiger dan het schepencollege had vooropgesteld. Dat resulteerde in veel te grote reserves : eind 2010 hield Essen meer dan 14,5 miljoen EUR in kas. Bevers rekende voor dat de gemeente exact hetzelfde had kunnen doen met een stuk lagere belastingen : ook als elk jaar de tarieven zouden zijn gevolgd die N-VA/PLE vooropzette, zou er nog steeds voldoende geld in de gemeentekas zitten. Alleen Ludwig Caluwé (CD&V) deed een poging om hem tegen te spreken : wie Essen vergelijkt met soortgelijke gemeenten (de zogenaamde "Dexiacluster") stelt vast dat onze gemeente zowel qua belastingen als qua uitgaven eerder aan de lage kant zit. Maar Bevers wees erop dat Caluwé één cruciaal element vergat : Essen investeerde de voorbije jaren veel minder dan de anderen. Als alle overige uitgaven wel gelijk lopen, dan worden er natuurlijk grote reserves opgebouwd. Met het geld van de burger !


Magere jaren

  Personeelskost tempert financiële vooruitzichten

De toekomst van de gemeentefinanciën biedt wat minder ruimte dan het verleden. Dat komt vooral door de oplopende personeelskosten.


Financieschepen Dirk Konings (CD&V) bracht een genuanceerd verhaal. Hij bevestigde de analyse van N-VA/PLE : in het verleden bleek inderdaad dat de rekeningen altijd veel gunstiger afsloten dan het budget, al was dat volgens hem maar voor een deel structureel en dankten we die gunstige uitkomst ook aan onverwachte meevallers. Maar de rekening van 2011 zou wel eens een kantelmoment kunnen worden. Die kanteling situeerde hij vooral bij de personeelskosten : de personeelsformatie werd de voorbije jaren uitgebreid, en dat begint nu geld te kosten. Ook Tom Bevers (N-VA/PLE) waarschuwde hiervoor, nadat hij er eerder op had gewezen dat zijn fractie de nieuwe personeelsformatie niet mee had goedgekeurd : in 2012 zal de personeelskost bijna een derde hoger liggen dan in 2006, en die trend valt niet zo snel om te buigen. Dat beperkt ook de fiscale ruimte voor de komende jaren, zodat N-VA/PLE voorlopig ook voor een kleinere belastingverlaging dan in het verleden pleit. Bevers bleek net zoals Konings benieuwd naar het resultaat van de rekening voor 2011, maar vond het vreemd dat het schepencollege daar op nauwelijks twee weken voor oudjaar nog geen zicht op had. CD&V-fractievoorzitter Ludwig Caluwé herhaalde op zijn beurt de waarschuwing voor de personeelskost, voor zijn doen in opvallend scherpe bewoordingen. Open Vld, VB en Groen! maakten zich eveneens ongerust hierover.

Burgemeester Van Tichelt (CD&V) relativeerde : in verhouding tot andere gemeenten heeft Essen al bij al nog niet zoveel personeel. Maar het moment leek ook voor hem wel gekomen om even stil te staan en bij te sturen. Hij bleek daarom bereid om een amendement van N-VA/PLE te steunen om de voorziene aanwerving van een extra halftijdse medewerker voor de uitleendienst in 2012 niet door te voeren, wat door de hele raad werd gesteund.


  Komen investeringen nog op tijd ?

In een budget vallen vooral de geplande investeringen op, en die zorgen dan ook voor de meeste discussie. Welke wegenwerken en andere projecten worden er voorzien, en vooral : wanneer ?


Bij het budget zit zoals elk jaar een meerjarenplanning voor de investeringen, maar met de verkiezingen in het vooruitzicht wees Tom Bevers (N-VA/PLE) op een probleem : wat dit schepencollege plant in 2014 of later is niet erg relevant, daarover hebben ze niets meer te zeggen. Zelfs 2013 is op het randje, al kunnen ze dan op zijn minst nog op de planning worden beoordeeld. Zo stond de heraanleg van Over d'Aa in 2014 in het lijstje, tot ontevredenheid van Kevin Ooye (N-VA/PLE), die vindt dat hier dringend werk van moet worden gemaakt. Philip Peeters (Groen!) vond het dan weer tijd om de Watermolenstraat aan te pakken. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) kon beiden een stukje tegemoetkomen : de heraanleg van Over d'Aa en Watermolenstraat komt in één pakketje op het programma voor 2013, de planning kan dus al starten.

Tom Bevers wees ook op de noodzakelijke heraanleg van de hele stationsomgeving. Van Tichelt antwoordde dat de samenwerking met de NMBS hierover alweer niet van een leien dakje loopt, maar bleek bereid om de planning ook hiervoor in 2012 al te starten en eventueel met De Lijn na te gaan wat er op korte termijn kan gebeuren. De vraag van Katrien Somers (N-VA/PLE) om een fietspad langs de hele Huybergsebaan aan te leggen, kende minder succes : ooit moet dat er wel komen, volgens Van Tichelt, maar het is niet voor de eerstkomende jaren. Bij de stemming kreeg N-VA/PLE hiervoor de steun van Open Vld, VB, Groen! en CD&V-raadslid Van Wezel, maar dat volstond niet. Geen fietspad, dus. Erik De Meyer (VB) tenslotte vroeg naar de voorziene heraanleg van Nolsebaan/Velodreef. Infrastructuurschepen Frans Schrauwen (CD&V) antwoordde dat dit dossier samenhangt met de eventuele aanleg van riolering in de weekendzone, wat het moeilijk maakt om snel knopen door te hakken.


Vrijbuiters

  De gemeente als kind van de rekening ?

Het OCMW, het AGB, de Politie, de Kerkfabrieken en nu ook de vzw Kobie : allemaal besturen waarvoor de gemeente de rekening betaalt. Dat roept al eens vragen op, zeker als de kosten stijgen.


Willy Hoppenbrouwers (Open Vld) zag vooral bij het OCMW het geld door deuren en ramen buitenvliegen : de kosten stegen met 62% sinds 2006. Voorzitster Imelda Schrauwen (CD&V) verdedigde haar beleid : het OCMW nam ook heel wat meer taken op zich. Een aantal gemeentelijke subsidies werden overgeheveld en er wordt sterker in tewerkstelling geïnvesteerd. Bovendien worden ook maatregelen genomen om de kosten binnen te perken te houden, onder meer in het dienstenchequebedrijf en in de nieuwe serviceflats. Met haar antwoord slaagde ze erin de hele raad achter het OCMW-budget te krijgen. Hoppenbrouwers maakte zich samen met Erik De Meyer (VB) ook zorgen over de politiebegroting : die zit duidelijk in stijgende lijn. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) relativeerde : een onduidelijke federale regelgeving maakte dat de politie de voorbije jaren financieel eerder "blind" moest varen, en bovendien werd besloten om eerst de opgebouwde reserves op te maken. De kosten verhogen nu inderdaad, maar Essen blijft daarmee over een relatief goedkope politie beschikken in vergelijking met andere gemeenten. En er werden al enkele besparingsmaatregelen uitgewerkt.

Tom Bevers (N-VA/PLE) richtte zijn pijlen andermaal op het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) : dat krijgt de volledige vrijheid van het schepencollege, maar hoeveel het juist kost blijft erg onduidelijk. Het AGB stelt zelf geen begroting op, maar het voorziet wel dat het in 2012 een projectcoördinator zal aanstellen voor de douaneloods. Wie dat dan moet betalen en met welk geld, werd niet duidelijk. Op voorstel van Philip Peeters (Groen!) raakte de raad het er ondertussen wel over eens om het AGB de opdracht te geven het dak van de loods zo snel mogelijk af te dekken. Ook voor de nieuwe vzw Kobie, die in de cultuursector actief wordt, waarschuwde Bevers : niemand weet op welke basis de voorziene toelage van de vzw van 70.000 EUR berekend werd. Cultuurschepen Hennekam (sp.a) beloofde duidelijkheid eens de vzw effectief is opgericht, en Van Tichelt vulde nog aan dat ook de budgetten nog moeten worden bijgesteld.


Dienstmededeling

  Lokaal Dienstencentrum open op 1 februari ?

De opening van het Lokaal Dienstencentrum werd al eens voorbarig aangekondigd, maar het lijkt er toch van te zullen komen. Al blijven er twijfels over de gebruiksovereenkomst die de gemeente afsloot.


OCMW-voorzitter Imelda Schrauwen (CD&V) gaf toe dat het wat langer had geduurd dan voorzien, maar dat er nu voor het openen van het Dienstencentrum "definitief gegokt" wordt op 1 februari 2012. De investering in de infrastructuur wordt op het gemeentebudget voor 2011 verrekend, de inrichting neemt het OCMW voor zijn rekening. Grotere werken worden pas voorzien eens er een definitieve subsidieaanvraag kan worden ingediend, maar daarvoor moet het gebouw duurzaam in het bezit van de gemeente zijn. Net daarover maakten Tom Bevers (N-VA/PLE) en Willy Hoppenbrouwers (Open Vld) zich zorgen : hoe verstandig is het om nu te investeren in een gebouw waarvan het gebruik meteen kan worden opgezegd ? Hoppenbrouwers vroeg ook of er een plaatsbeschrijving gemaakt was bij het opmaken van de gebruiksregeling. Neen, en maar goed ook volgens schepen Frans Schrauwen (CD&V) en burgemeester Van Tichelt (CD&V) : als er geen is, valt dat in het voordeel van de gebruiker uit.


Zeg het met bloemen

  Milieubeleidsplan 2012-2017 goedgekeurd

De gemeenteraad keurde het nieuwe milieubeleidsplan voor de periode 2012-2017 goed. Vooral bij de uitvoering ervan werden echter bij voorbaat al vraagtekens gezet.


Milieuschepen Dirk Konings (CD&V) lichtte toe dat het plan in samenwerking met IGEAN werd opgemaakt en na een inspraakprocedure waarvan intensief gebruik werd gemaakt nu definitief wordt vastgesteld. De meeste voorstellen die waren ingediend werden daarbij ook verwerkt. Philip Peeters (Groen!) betreurde dat die vaststelling wat minder gold voor de ideeën die hij had aangebracht. Bovendien vond hij in het plan te weinig meetbare doelstellingen terug en zag hij ook niet welke financiële middelen er voor worden voorzien. Tom Bevers (N-VA/PLE) reageerde positiever : de inspraakprocedure was degelijk gevoerd en de opmerkingen werden ernstig genomen. Het plan ziet er daarom goed uit, maar de ervaring met de vorige planperiode leert dat het schepencollege vaak de kleine kantjes erafloopt bij de uitvoering ervan. Konings kon Peeters en Bevers niet helemaal geruststellen, maar verwees naar de jaarprogramma's die zullen worden opgesteld en waarin meer details en de financiële consequenties te vinden zullen zijn.

Ook in het begrotingsdebat kwamen milieuthema's aan bod. Philip Peeters maakte zich zorgen over het al dan niet behalen van de Kyotodoelstelling. Hij pleitte er ook voor om de bebloemingswedstrijd te herhalen, maar schepen Konings antwoordde dat naar een andere formule wordt gezocht omdat het altijd dezelfden zijn die winnen - gelukkig redeneren de organisatoren van de veldrit Grote Prijs Rouwmoer niet op die manier. Peeters vroeg ook om de plantactie van de Minaraad te herhalen, maar ook daar ging Konings niet op in. Dat bleek echter buiten de waard gerekend : Peeters legde het punt ter stemming. Met twee onthoudingen vanuit de sp.a en steun van N-VA/PLE, VB, Open Vld en CD&V-raadslid Fons Tobback sleepte hij met een wisselmeerderheid toch 1.000 EUR voor de plantactie uit de brand.


Weer of geen weer…

  Geen tennisvelden voor minder goed weer

Stilaan komt er zicht op de plannen voor de buitenterreinen rond de nieuwe sporthal. N-VA/PLE pleitte er in dat kader voor om ook te kiezen voor meer duurzame tennisvelden, maar kon de andere partijen niet overtuigen.


Tom Bevers (N-VA/PLE) herinnerde eraan dat het AGB bij vergissing niet had gezien dat er geen 5 maar 7 terreinen moesten worden heraangelegd. De meerprijs daarvan mag volgens hem echter geen reden zijn om nu maar voor minder goede terreinen te kiezen. Hij stelde voor om in plaats van gravel "all weather courts" aan te leggen, die duurzamer zijn en langer kunnen worden gebruikt. Sportschepen Brigitte Quick (CD&V) volgde hem niet : niet alle types kunststofterrein bieden een even goede tenniservaring dan gravel, en de terreinen die dat wel doen, zijn relatief duur. Het is wel de bedoeling om de gravel beter te onderhouden, onder meer met een sproeisysteem, zodat de velden langer meekunnen. Bovendien is de tennisclub ETC die de terreinen gebruikt een zomerclub, die geen concurrent wil zijn voor de verschillende tennishallen in de gemeente.

Vooral dat laatste argument kon Bevers niet overtuigen : de terreinen komen er in de eerste plaats voor ETC, maar een gemeentebestuur moet natuurlijk met alle potentiële huidige en toekomstige gebruikers rekening houden. De discussie over kwaliteit en kostprijs dreigde in een welles-nietes te verzanden, en bij de stemming kreeg het amendement van Bevers weinig steun. N-VA/PLE hoopt nu dat alsnog wordt overwogen om toch enkele banen aan te passen, zodat er ook in oktober/november in Essen nog buiten zal kunnen worden getennist.


  Takenpakket en verloning personeel onder de loupe

Niet alleen de totale kost van het gemeentepersoneel, ook enkele details zorgden voor discussie in de raad. Wat met de verloning van anciënniteit, wat met premies ? En hoe zit dat nu met die "dienst lokale economie" ?


Vanuit de oppositiepartijen werd er teruggekomen op een pijnpunt in het personeelskader : het takenpakket lokale economie zit bij de huisvestingsambtenaar. Voor het schepencollege is het glas half vol : met initiatieven zoals een nieuwsbrief voor ondernemers en een jobbeurs gebeurt er heel wat meer dan vroeger. Voor onder meer Erik De Meyer (VB) is het half leeg : de ondersteuning blijft ondermaats en ondernemers moeten nog te veel bij verschillende diensten aankloppen. De raadscommissie lokale economie plant in januari een evaluatie.

Ook de verloning van het personeel riep vragen op : Tom Bevers (N-VA/PLE) vond het vreemd dat enkel nieuwe personeelsleden nuttige anciënniteit uit de privésector naar de gemeente mogen meebrengen. Ervaring die nuttig is, is dat toch ook voor wie al enkele jaren langer voor de gemeente werkt ? Maar zijn vraag om het personeelsstatuut aan te passen kreeg geen steun van CD&V en sp.a. Willy Hoppenbrouwers (Open Vld) gooide het over een andere boeg en verwees naar de elektriciteitsristorno's die in het verleden waren ingevoerd, en vroeg of die nog wel te verantwoorden zijn nu de gemeente veel minder winst uit elektriciteit haalt. Een antwoord kwam er niet.


Wie bijt in de hete aardappel ?

  Wie maakt plan voor weekendzone Horendonk ?

De vraag werd de voorbije maanden al enkele keren gesteld : de provincie maakte een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor een groot deel van de weekendzone van Wildert, maar wie moet de overige weekendzones aanpakken ?


Het schepencollege ging er lange tijd vanuit dat het provinciebestuur ook Horendonk en de kleinere weekendzones voor zijn rekening zou nemen, maar dat blijkt nu duidelijk niet zo te zijn. Dirk Smout (N-VA/PLE) stelde daarom voor om de nodige middelen uit te trekken zodat het gemeentebestuur in 2012 een plan kan maken. Schepen van ruimtelijke ordening Dictus (sp.a) vond dat voorbarig : de provincie legt op om eerst met haar te overleggen over het kader waarbinnen zal worden gewerkt. In Essen wil iedereen voor Horendonk een soortgelijke oplossing als voor Wildert, en het heeft volgens Dictus geen zin om een plan te maken als de provincie die keuze al bij voorbaat niet aanvaardt. Niets doen is echter ook geen optie, volgens Tom Bevers (N-VA/PLE) : dan geldt automatisch een beperkt uitdovend woonrecht, en een gemeentelijk RUP zal altijd gunstiger uitvallen voor de bewoners en rechtszekerheid geven. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) hield de boot af : voorlopig geen plan.

Voor de camping Wildertse Rust komt er wel een nieuw RUP, waarbij het de bedoeling is om het om te vormen tot een echt vakantiepark. Ook daarbij zijn er nog heel wat vragen. Wie gaat het plan betalen, de eigenaar of de gemeente ? En hoe realistisch zijn de plannen van de eigenaar eigenlijk ? Erik De Meyer (VB) hoopt ondertussen nog steeds dat Wildertse Rust een toekomst heeft als ouderwetse maar veilige en rustige vakantiecamping. Wordt vervolgd…

In elk geval moeten kampeerders en weekendbewoners op hun tellen passen : Ludwig Caluwé (CD&V) wil de belasting op tweede verblijven verhogen. Het schepencollege kijkt nu na hoe dit kan worden aangepakt zonder Essenaren te straffen die tijdelijk niet in hun woning verblijven.


Kind van de rekening

  Kindergemeenteraad krijgt eigen budget

Essen heeft sinds kort een kindergemeenteraad. Die krijgt nu ook een budget dat naar eigen inzicht kan worden besteed. De kans lijkt klein dat ze dat gaan gebruiken om papa en mama te trakteren op een gratis optreden, al weet je maar nooit…


Het enige amendement bij de begroting van de meerderheidspartijen CD&V en sp.a werd unaniem goedgekeurd : de kindergemeenteraad krijgt een budget van 2.000 EUR. Ludwig Caluwé (CD&V) en Eddy Mertens (sp.a) lichtten toe dat de kinderen zo kunnen leren om met geld om te gaan. Al zou dat natuurlijk pas echt werken als het geld uit een "belasting op zakgeld" komt, want dat is de opdracht waar een echte gemeenteraad voor staat : het geld van de medeburgers zo goed mogelijk besteden. Gelukkig blijft dat de jonge Essenaren voorlopig bespaard.

Van de bijna 20 miljoen EUR die Essen jaarlijks uitgeeft, wilde Kevin Ooye (N-VA/PLE) er 8.000 aanwenden om het optreden op elf juli gratis te maken, maar zoals de voorbije jaren ving hij bot. Of Ooye nu op zoek is naar steun in de kindergemeenteraad om alvast een begin te maken, is vooralsnog niet duidelijk. Nochtans : schepen Hennekam (sp.a) kondigde aan dat er aan de viering een namiddagprogramma wordt gekoppeld met kapitein Winokio. Moet Ooye dan toch maar proberen om de kinderen te overtuigen ?


  Hoe denkt u erover ?

Vorige maand vroegen we hoeveel aandacht EssenInfo aan de gemeenteraad moest besteden. 60,6% van de antwoorden vond dat er een uitgebreid verslag in moet staan.


15,2% steunt de huidige aanpak waarbij alleen wat van direct belang is voor de inwoners wordt opgenomen. 24,2% vindt tenslotte dat politiek en politici niet in het infoblad thuishoren.


Deze maand willen we van u graag weten wat u over de tennisvelden in het Sportpark denkt : aanleggen in duur maar duurzaam materiaal of liever goedkoper houden ? Of is het helemaal niet de taak van de gemeente om tennisterreinen te voorzien, omdat de privésector dat al doet ? Vertel het ons via www.nvaple.be !



Zeer leefbaar…

  PLE verjaart !

De lokale partij PLE viert haar tiende verjaardag. Op eigen kracht, en daarna samen met N-VA, speelde de partij in het afgelopen decennium een belangrijke rol in de Essense politiek.


Voortbouwend op het werk van de lokale VU werd in oktober 2001 de politieke partij PLE (Project Leefbaar Essen) opgericht. Als lokale partij kiest PLE nu al tien jaar lang voluit voor een beter Essen. Eerst alleen, daarna in een sterk samenwerkingsverband met de Essense N-VA. PLE kiest al tien jaar lang voor een mooier, socialer en groener Essen dat efficiënter wordt bestuurd. Waar wonen goedkoper is, en het verkeer veiliger wordt. Waar er plaats is voor iedereen. In die tien jaar werd PLE een vaste waarde in de Essense politiek, als dé partij die consequent het algemeen belang van de Essenaren vooropzet. Vanuit die eigen invalshoek wil PLE ook in 2012 samen met N-VA nog sterker het verschil maken. Wie een steuntje in de rug wil geven, kan via dit webformulier lid worden.


  Ook N-VA klaar voor 2012

Ook N-VA vierde in 2011 het tienjarig bestaan. In die tien jaar groeide de partij uit tot de enige consequente verdediger van de belangen van zes miljoen Vlamingen.


Na een moeilijke start veroverde de partij onder leiding van Bart De Wever een vaste plaats in het Vlaamse politieke landschap. Niet alleen in heel wat steden en gemeenten nam ze bestuursverantwoordelijkheid op, via sterke ministers als Geert Bourgeois en Philippe Muyters gaf ze ook mee vorm aan het beleid van de opeenvolgende Vlaamse regeringen. Ook binnen de federale politiek zette N-VA heel wat in beweging, maar uiteindelijk kozen de andere Vlaamse partijen in het voorbije jaar voor Di Rupo I en niet voor de communautaire en sociaal-economische hervormingen waar N-VA voor pleitte. In Essen zag N-VA in 2002 reeds het levenslicht en in 2005 werd de samenwerking met PLE bezegeld. Om op de verschillende bestuursniveaus meer dan ooit het verschil te maken, kan N-VA alle steun gebruiken. Lid worden kan via het webformulier.


  2e Algemene Quiz

Op 2 maart organiseert N-VA/PLE voor de tweede keer een algemene quiz in het Parochiecentrum van Essen-Statie (Kerkstraat).


Op de quiz zijn zowel gelegenheidsploegen als meer doorgewinterde quizzers welkom. De quiz wordt multimediaal ondersteund en wordt gespeeld met ploegen van max. 8 personen. Per ploeg wordt 12 EUR inschrijvingsgeld aangerekend. We beginnen om 20u. Samenstelling en presentatie zijn in handen van Robin Jacobs en Tom Bevers. Inschrijven kan door een mail te sturen naar quiz@nvaple.be !


  2012…

De redactie van de Nieuwsflits wenst u mooie Kerst- en Nieuwjaarsdagen en veel geluk in het nieuwe jaar. Wie in deze eindejaarsperiode een steentje wil bijdragen aan een betere wereld, mee wil lopen voor het goede doel of graag mee van de gezelligheid komt genieten, zien we op woensdag 21 december graag op Essen Runs for Life !


En u lezer, krijgt in 2012 opnieuw netjes na elke gemeenteraad een Nieuwsflits. Een goed voornemen dat we ook in onze tiende jaargang stipt willen nakomen !


Info

Voor meer informatie kan u terecht bij de N-VA/PLE-mandatarissen :
Gemeenteraad :
- Dirk Smout, Den Uil 24, tel. 03/677 12 22 (dirk.smout@nvaple.be)
- Tom Bevers, Molenstraat 39, tel. 03/667 16 67 (tom.bevers@nvaple.be)
- Katrien Somers, Heikantstraat 68, tel. 0473/83 15 12 (katrien.somers@nvaple.be)
- Geert Vandekeybus, Struisven 16, tel. 03/677 13 69 (geert.vandekeybus@nvaple.be)
- Kevin Ooye, Over d'Aa 255, tel. 0477/85 52 25 (kevin.ooye@nvaple.be)
OCMW :
- Thomas Dekkers, Molenakkerstraat 40, tel. 0486/95 57 02 (thomas.dekkers@nvaple.be)
- Suzanne Kerstens, Grensstraat 54, tel. 03/667 42 85 (suzanne.kerstens@nvaple.be)
AGB : Dirk Smout (dirk.smout@nvaple.be), Bob Konings (bob.konings@nvaple.be)
Politieraad : Kevin Ooye (kevin.ooye@nvaple.be)
Gecoro : Suzanne Kerstens (suzanne.kerstens@nvaple.be), Peter Dejonge (peter.dejonge@nvaple.be), Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be)
Jeugdraad : Jasper Van Landeghem (jasper.vanlandeghem@nvaple.be), Robin Jacobs (robin.jacobs@nvaple.be)
VZW Jeugdwerking : Tom Bevers (tom.bevers@nvaple.be), Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be)
PWA : Carina Otten (carina.otten@nvaple.be)
Minaraad : Geert Vandekeybus (geert.vandekeybus@nvaple.be)
Handicar : Carina Otten (carina.otten@nvaple.be), Tom Bevers (tom.bevers@nvaple.be), Kevin Ooye (kevin.ooye@nvaple.be)
11-juliviering : Bart Van Esbroeck (bart.vanesbroeck@nvaple.be), Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be), Carina Otten (carina.otten@nvaple.be)
Karrenmuseum : René Gabriëls (rene.gabriels@nvaple.be), Carina Otten (carina.otten@nvaple.be)
Bibliotheek : Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be), Marcel Van Hemelrijck (marcel.vanhemelrijck@nvaple.be)
Gemeenschapscentrum: Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be), Leo Eeckhaut (leo.eeckhaut@nvaple.be)
vzw Kobie : Veerle de Waal (veerle.dewaal@nvaple.be), Robin Jacobs (robin.jacobs@nvaple.be)
U kan ook een e-mail sturen naar info@nvaple.be