Nieuwsflits

Elektronische nieuwsbrief van N-VA/PLE
Jaargang 7, 2008, nr. 3

 

Meerderheid en oppositie vonden elkaar meer dan gewoonlijk in de gemeenteraad van april, al blijft vooral op het vlak van het budgettair beleid de afstand groot.



  Trein met onbekende bestemming

Het gemeentebestuur trekt 525.000 EUR uit voor de aankoop van de NMBS-gronden aan Hemelrijk. Wat de plannen daarmee zijn, is nog lang niet duidelijk.


Bij de opmaak van het budget voor 2008 stelden de meerderheidspartijen nog dat het weinig zinvol was om al middelen te voorzien voor de aankoop van de gronden waarop de oude douaneloods ligt : het gemeentebestuur had immers nog geen concrete plannen, en de NMBS zou toch nooit een andere koper vinden. Eén brief van de Spoorwegmaatschappij, die de gemeente nog tot 30 juni van dit jaar de tijd geeft, veranderde de hele zaak. In de eerste budgetwijziging wordt nu plots wel een krediet opgenomen om de terreinen aan te kopen. Willy Hoppenbrouwers (Open Vld) en Erik De Meyer (VB) vroegen zich dan ook af of er nu dan concrete plannen zijn, en hoe het nu eigenlijk zit met de bodemverontreiniging van het terrein. Tom Bevers (N-VA/PLE) had vragen bij het plan om via het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) te werken en wilde weten of het de bedoeling is alles voor 30 juni rond te krijgen. Schepen Dirk Konings (CD&V) antwoordde dat het bodemonderzoek slechts één vervuild staal opleverde, waarvoor nu een tegenexpertise wordt uitgevoerd. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) gaf aan dat de hal een multifunctionele invulling moet krijgen, maar stelde een verduidelijking daarvan in het vooruitzicht. Die moet in samenwerking met het AGB worden vastgelegd, en dat zal voor de zomer gebeuren. Of de onduidelijkheid daarmee van de baan zal zijn, is nog maar de vraag. Zo gaan de financiële plannen er nog steeds vanuit dat de restauratie en de invulling van de hal het gemeentebestuur niets gaan kosten…


  Kopje onder

Het nieuwe financiële plaatje, na de budgetwijziging, ziet er nog minder gunstig uit dan eind 2007. Maar de oppositiepartijen geloven al lang niet meer in de doemscenario's van het schepencollege.


Tom Bevers (N-VA/PLE) herinnerde eraan dat hij in december de financiële vooruitzichten had vergeleken met de Titanic, waarvan de boeg nog net boven water bleef. De nieuwe vooruitzichten houden volgens hem alleen nog het voorhoofd van de kapitein droog : in 2012 zou Essen nog 1% van de huidige financiële reserves overhouden. Bevers herhaalde dat dit scenario volstrekt onrealistisch is en dat bewust wordt gekozen voor een te negatieve voorstelling van de toestand, omdat anders zou blijken dat er ruimte is voor een belastingverlaging. Zelfs als rekening wordt gehouden met de bijkomende kosten voor de riolering. Ook Willy Hoppenbrouwers (Open Vld) zag wel ruimte voor een wat vriendelijker fiscaal beleid. Maar zoals bekend wil burgemeester Van Tichelt (CD&V) daar niet van horen. Al besloot Essen wel om het fiscaal pact van de Vlaamse regering te ondertekenen, zodat er alvast in 2009 geen belastingverhoging komt. Bevers merkte verder nog op dat in de budgetwijziging een aantal kredieten werden voorzien wegens "niet uitgevoerd in 2007". Hij stelde dat dit bij de budgetbespreking van eind december toch had kunnen worden voorzien, en vroeg ook of er nog meer niet-uitgevoerde projecten van vorig jaar alsnog gefinancierd moeten worden. Maar financieschepen Konings (CD&V) moest het antwoord op die vraag schuldig blijven.


  Zeg eens Aa

De heraanleg van de fietsoversteek voor wie vanuit Horendonk de ringweg over wil, werd definitief weggestemd door de meerderheidspartijen. Toch is er ook goed nieuws voor de fietsers die Over d'Aa gebruiken : aan het transportbedrijf Sany Logistics worden wel verkeersveiligheidsmaatregelen in het vooruitzicht gesteld.


Kevin Ooye (N-VA/PLE) pleitte er nogmaals voor om in het budget voor 2008 geld in te schrijven om de oversteek anders en veiliger aan te leggen. Hij herhaalde dat veel mensen van Horendonk en daarbuiten daarom vragen, en dat hierbij het gezond verstand zou moeten voorgaan op de partijpolitiek. Maar burgemeester Van Tichelt (CD&V) bleef bij zijn standpunt : de oversteek is veilig genoeg. Het kwam tot een stemming, en daarbij haalde de vraag van Ooye 12 stemmen (N-VA/PLE, Open Vld, Groen! en VB), wat net niet opwoog tegen de 13 stemmen van de meerderheidspartijen (CD&V en sp.a).

Samen met Katrien Somers (N-VA/PLE) diende Ooye ook een voorstel in om de veiligheid van de fietsers aan Sany Logistics te verbeteren. Sinds dat bedrijf de gebouwen van DHL heeft overgenomen, is er immers opnieuw veel vrachtverkeer. De uitrit is echter gevaarlijk : vrachtwagens en fietsers zien elkaar niet goed aankomen. Ooye stelde voor om op korte termijn maatregelen te nemen, bijvoorbeeld door verkeerslichten voor de fietsers te plaatsen. Op langere termijn moet al te druk vrachtverkeer op Over d'Aa worden vermeden, of moet de straat grondig worden heringericht. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) bleek het helemaal eens met die analyse, en meldde dat Sany zeker wil meewerken aan veiligheidsmaatregelen voor de fietsers. Naar de toekomst toe wil het gemeentebestuur het terrein bestemmen als KMO-zone, en bij die omvorming zal het mobiliteitsaspect een belangrijke rol spelen. De hele gemeenteraad keurde het voorstel van Somers en Ooye goed.


  Er zit een reukje aan

De parktuin achter de Oude Pastorij is opnieuw in een slechte staat. Ook de gracht eromheen is niet erg aantrekkelijk en zorgt voor geurhinder. Op voorstel van N-VA/PLE besloot de gemeenteraad dat de problemen tegen midden volgend jaar opgelost moeten worden.


Dirk Smout (N-VA/PLE) legde uit dat het terrein er als een moeras bijligt. Volgens hem komt dat omdat reeds verschillende malen het slib uit de gracht in het park werd gestort. Dat gebeurde voor de laatste keer in 2004, hoewel toen al vanuit de gemeenteraad werd gewaarschuwd dat dit geen goede aanpak is. Het college beloofde destijds echter dat de afwatering wel zou worden verzekerd. Dat blijkt niet het geval, zodat Smout vroeg om nu eindelijk eens echt degelijke maatregelen te nemen. Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) vulde aan dat ook de gracht voor problemen zorgt : gebrek aan licht en zuurstof zorgen voor een kwalijke geur. Door bepaalde waterplanten aan te brengen, een rietveld te voorzien en een zuurstofpomp te plaatsen, kan volgens hem al heel wat verbetering worden gebracht.

Dirk Konings (CD&V) antwoordde dat de heraanleg van het terrein in 2004 door de aangetrokken firma (ondertussen failliet) inderdaad niet op een degelijke manier was uitgevoerd. Wat de gracht betreft, stelde hij dat eerst de nog overblijvende lozing van afvalwater in de gracht moeten worden gestopt, en dat daarna andere maatregelen zoals door Vandekeybus voorgesteld moeten worden genomen. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) vulde nog aan dat hij het park graag helemaal in orde wil tegen begin 2009, in verband met "Essen 850". Waarna de raad het voorstel van Smout en Vandekeybus goedkeurde.


  Fietsie foetsie

Aan de Essense treinstations worden steeds meer fietsen gestolen. De gemeenteraad keurde daarom een voorstel van N-VA/PLE en Groen! goed om een beveiligde fietsenstalling te voorzien.


Het gemeentebestuur schreef onlangs naar de NMBS met de vraag om een oplossing te voorzien, maar die antwoordde dat dit in de eerste plaats een taak is van het gemeentebestuur. Tom Bevers (N-VA/PLE) deelt die mening en legde uit dat er zowel aan het station van Wildert als in Essen een beveiligde stalling zou moeten komen. In het Centrum kan dat volgens hem het best op de parking in de Handelsstraat gebeuren. Philip Peeters (Groen!) vulde aan dat er verschillende mogelijkheden zijn : in Nederland worden vaak individuele fietskluizen met een klassieke sleutel gebruikt, maar er zijn ook geavanceerde elektronische systemen op de markt. Ook een meer collectieve fietsenstalling, bijvoorbeeld met camerabewaking, kan een optie zijn. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) onthaalde het voorstel positief : de politie had hem onlangs nog gemeld dat het aantal fietsdiefstallen sterk is toegenomen en had ook een advies overgemaakt over de voorkoming daarvan. Het gemeentebestuur zal als resultaat daarvan nog meer de nadruk leggen op het graveren van fietsen en het zal in de toekomst de slachtoffers van een fietsdiefstal ook een vervangfiets aanbieden. Maar ook het voorstel voor het plaatsen van beveiligde stallingen kon op zijn goedkeuring rekenen, al vroeg hij om de expliciete verwijzing naar de Handelsstraat te laten vallen. Voor de realisatie zal overlegd worden met de NMBS, en Brigitte Quick (CD&V) vroeg om ook De Lijn daarbij te betrekken : ook heel wat busreizigers laten hun fiets immers aan het station achter.


  Onze buur is een frituur

De buurtbewoners van de frituur in Heikant stuurden verschillende brieven met klachten naar het gemeentebestuur : vooral de inplanting ervan en de geurhinder die ze veroorzaakt zorgen voor wrevel.


Op de gemeenteraad werden hun klachten besproken. Schepen Veraart (sp.a) behandelde de bouwvergunning : die was volgens hem in orde, en er was geen officiële bezwaarprocedure meer mogelijk. Schepen Konings (CD&V) stelde dat hetzelfde geldt voor de milieuvergunning, terwijl burgemeester Van Tichelt (CD&V) aanhaalde dat het terras dat in de zomer wordt geplaatst zeker niet overdreven groot is. Omdat er ook klachten zijn over wildparkeren, zal de politie de opdracht krijgen meer controles te voorzien. De burgemeester meldde ook nog dat een controle van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) alles in orde had bevonden.

Als er een reukje aan is, brengt N-VA/PLE "Geurt" Vandekeybus in stelling. Die vroeg om toch niet te lichtzinnig om te gaan met de klachten : een goede verstandhouding tussen de uitbater en de buren is belangrijk. Daarom kan bijvoorbeeld overwogen worden om een hogere schouw te plaatsen (met een elleboog) zodat de vetgeur sterk kan verdunnen vooraleer ze verder verspreidt. Van Tichelt stelde voor dat het gemeentebestuur daarover verder met de uitbaters zou overleggen. Willy Hoppenbrouwers (Open Vld) vond tenslotte dat de buurtbewoners zich wat verdraagzamer moeten opstellen.


  Plusplan

De gemeenteraad keurde het nieuwe seniorenbeleidsplan goed : ook de komende jaren wordt volop aan de wat oudere Essenaar gedacht. Al verwacht de raad wel wat meer duidelijkheid over het voorziene lokaal dienstencentrum.


Via een enquête en hoorzittingen werd naar de mening van de Essense senioren gepeild, en met die informatie stelde een stuurgroep het plan op. Gemeenteraadsvoorzitter Guy Luyten (sp.a) vroeg aan schepen "Jokke Schrauwen" om het toe te lichten, waarmee Essen plots toch maar één schepen voor sociale zaken bleek te hebben. Imelda Schrauwen (CD&V) liet de eer aan Jokke Hennekam (sp.a). Die stelde het plan voor, waarin veel aandacht gaat naar verschillende vormen van aangepast wonen en thuiszorg voor senioren. Maar ook het belang van verkeersveiligheid en een ruim aanbod aan socio-culturele activiteiten worden in het plan onderlijnd.

Eén van de hoekstenen van het seniorenbeleidsplan is de oprichting van een lokaal dienstencentrum, dat in de voormalige gebouwen van De Bijster moet komen. Katrien Somers (N-VA/PLE) vroeg om de toezegging uit de commissievergadering te bevestigen dat de komende maanden een concreet stappenplan voor de realisatie van dit centrum zal worden uitgewerkt. Het is volgens haar nog niet nodig om de inrichting gedetailleerd uit te werken, maar er moet wel voor worden gezorgd dat er niet van nul moet worden begonnen wanneer het gemeentebestuur het gebouw overneemt. Hennekam beloofde dat er tegelijk met het Lokaal Sociaal Beleidsplan een nota hierover zal worden voorgesteld.


  Kevin gelooft in elfjes

Het bestaande reglement op de jubilerende verenigingen werd verduidelijkt en verbeterd : bij het 25-jarig bestaan of bij elk veelvoud daarvan, krijgt een vereniging een extra toelage. Kevin Ooye (N-VA/PLE) wees erop dat de carnavalsverenigingen hun jubilea elke 11 jaar vieren, en verkreeg dat voor hen een uitzondering wordt gemaakt.


Het nieuwe reglement voorziet dat de verenigingen hun stichtingsdatum moeten aantonen, en dat ze bij hun 25-jarig bestaan 100 EUR kunnen krijgen. Dat bedrag loopt op tot 200 EUR voor hun eeuwfeest, of voor elke volgende verjaardag. Ooye stelde voor om de carnavalsverenigingen bij hun 11-jarig bestaan 50 EUR toe te kennen, en vervolgens vanaf hun 44e verjaardag 70 EUR. Vanaf hun 110e levensjaar zouden ze dan elke 11 jaar 95 EUR krijgen. Hij rekende voor dat ze op die manier op termijn ongeveer even veel krijgen als de andere verenigingen, en overtuigde daarmee Cultuurschepen Hennekam (sp.a) en de hele raad. Of hoe de carnavalsleuze "We 4444444 44" ook bij de raadsleden een belletje heeft doen rinkelen…


  Woongeld

Essen stapt in een intergemeentelijk woonproject, en krijgt daardoor wellicht een subsidie waarmee een personeelslid voor een gemeentelijke woonwinkel kan worden aangeworven.


Samen met acht buurgemeenten stapt Essen in de "Interlokale Vereniging Lokaal Woonbeleid Regio Noord". Die zal een subsidie-aanvraag indienen bij de Vlaamse overheid, om zo één coördinator te kunnen aanwerven en vervolgens in elke gemeente een extra personeelslid tewerk te stellen. Essen zou zo op een halftijdse medewerker kunnen rekenen, die vooral moet instaan voor het verstrekken van informatie over het kopen en huren van woningen en ook kan meewerken aan de uitbouw van het woonbeleid. Dat personeelslid wordt evenwel niet onmiddellijk aangeworven, en Dirk Smout (N-VA/PLE) vroeg zich af of van dat uitstel geen afstel zou komen : betaalbaar wonen is immers een belangrijke prioriteit. Schepen Gino Veraart (sp.a) stelde hem echter gerust : voor het einde van 2008 moet er een personeelsplan zijn waarin de nieuwe functie wordt voorzien. Erik De Meyer (VB) had een andere zorg : bij de bespreking in de gemeenteraad van Kalmthout had de burgemeester daar gesteld dat hij vreesde dat de subsidiepot van de Vlaamse overheid op zou zijn vóór de behandeling van deze aanvraag. Maar burgemeester Van Tichelt (CD&V) vond dat zijn Kalmthoutse collega te pessimistisch was op dit vlak.

De financiële kant van het verhaal zorgde nog voor een staartje : Tom Bevers (N-VA/PLE) merkte op dat in de begrotingswijziging een uitgave was voorzien in plaats van een inkomst, en het leek hem weinig zinvol een subsidie aan te vragen die alleen geld zou kosten. Maar niemand van het college bleek voor verduidelijking te kunnen zorgen.


  Binair

De Essense Buurtinformatienetwerken (BIN) krijgen een startsubsidie van 2 EUR per aangesloten lid. Daarnaast zorgt het gemeentebestuur voor de plaatsing en het onderhoud van de BIN-borden.


Daarmee wordt een eerder goedgekeurd voorstel van Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) en Dirk Smout (N-VA/PLE) uitgevoerd. Vandekeybus toonde zich daarover erg tevreden. Ondertussen wordt aan de opstart van verschillende BINs in onze gemeente gewerkt.


  Spelling

Het wordt wat eenvoudiger om een straat tijdens de zomer in te richten als speelstraat. Wie er dan nog met de auto in mag, is echter niet zo duidelijk.


Schepen Veraart (sp.a) lichtte het gewijzigde reglement toe : er kan een speelstraat worden ingericht als 60% van de bewoners van de straat het daarmee eens zijn, en de toelating daarvoor blijft drie jaar geldig (tenzij 41% van de bewoners zich er tegen verzetten). Bovendien worden de openings- en sluitingsuren van de speelstraat flexibeler gemaakt. In een speelstraat mogen in principe alleen de bewoners nog met de auto komen. De enige uitzondering zijn de hulpdiensten, en Kevin Ooye (N-VA/PLE) vroeg zich af of dat wel zo verstandig is : in principe mogen er dan geen bezoekers meer met de auto in de straat komen (grootouders, mensen met een handicap…) en ook bijvoorbeeld de warme maaltijden van het OCMW kunnen niet meer aan huis worden geleverd. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) legde uit dat het reglement niet zo streng zal worden toegepast, terwijl Frans Schrauwen (CD&V) aanvulde dat het niet om een politiereglement gaat en het dus vooral een moreel engagement is dat niet echt kan worden afgedwongen. Philip Peeters (Groen!) vreesde ervoor dat de bepaling het draagvlak voor de speelstraten zou verminderen. Maar uiteindelijk keurde iedereen het reglement toch goed. Wie de eigen straat deze zomer tot speelstraat wil omvormen, neemt best contact op met de gemeentelijke jeugddienst.


  De vloerder mag komen

Door het goedkeuren van de budgetwijziging, is er nu ook voldoende krediet beschikbaar om eindelijk definitief de nieuwe sportvloer te bestellen. Die zou tegen begin september in de Heuvelhal moeten liggen.


De voorbije weken werd duidelijk dat de enige offerte die was ingediend wel degelijk aan alle voorwaarden voldeed : de voorgestelde vloer bleek ook elders te worden gebruikt in hallen waar naast sportactiviteiten ook andere organisaties hun thuis vinden. Nu er voldoende geld beschikbaar is, houdt dan ook niets de aanleg van de vloer meer tegen.


  Puinhoop

Het onderhoud van de wegen in de weekendzone blijft voor opmerkingen zorgen. Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) vond opnieuw allerlei gevaarlijk materiaal in het gebruikte steenpuin.


Vandekeybus trok naar de gemeentelijke opslag voor steenpuin, dat gebruikt wordt bij het wegenonderhoud. Het puin bleek glas en metaal te bevatten. Een bewoner van de weekendzone vond onlangs ook een grote ijzeren staaf in het puin dat werd gebruikt om de weg op te vullen. Hij drong erop aan om het nog eens na te kijken.

Vandekeybus dankte het college wel voor het opnieuw plaatsen van paaltjes aan het fietspad naar de Collegelaan. Toch meldde hij ook dat de vuilniswagen er alweer enkele had uitgereden. Ook Kevin Ooye (N-VA/PLE) had een woordje van dank : de heraanleg van het fietspad in de Watermolenstraat waar hij om had gevraagd, werd uitgevoerd. En hij had al een nieuw verlanglijstje : het Boomkleverpad (voorheen een deel van Kleine Horendonk) is in slechte staat, zoals hij met foto's kon aantonen, en mag ook wel eens worden heraangelegd. Luc Van Wezel (CD&V) was eveneens in een dankbare bui, en gaf een compliment voor de heraanleg van de Huybergsebaan.


  Watermolen

In de Molenstraat en de Molenakkerstraat zal binnen enige tijd nieuwe riolering worden aangelegd. Tom Bevers (N-VA/PLE) vroeg om de invoering van een gescheiden rioleringsstelsel goed te begeleiden.


In alle nieuwe riolen die in onze gemeente zullen worden aangelegd zullen het afvalwater en het regenwater zoveel mogelijk gescheiden moeten blijven. Dat betekent ook dat de burgers hun aansluiting op de riolering zullen moeten aanpassen. Bevers vroeg om hierover op een degelijke manier met de bewoners te communiceren en hen hierbij te begeleiden. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) bevestigde dat hierover grondig moet worden nagedacht.


  Hoe denkt u erover ?

Vorige maand vroegen we hoe u tegen de plannen rond "Maintenance Valley" in Woensdrecht aankijkt. Bijna de helft (43%) van de antwoorden vreest vooral voor de nadelen, terwijl een kwart aangeeft dat er voorlopig nog te veel onduidelijkheid is.


14% van de mensen die antwoordden denken dat vooral de voordelen zullen doorwegen, terwijl 16% nog niet genoeg weet over het project om al een oordeel te kunnen vellen.


Deze maand hadden we graag geweten of u gebruik zou maken van een beveiligde fietsenstalling aan de stations van Essen en Wildert, en of u daarvoor zou willen betalen. Of misschien neemt u het risico van een fietsdiefstal er gewoon bij, of rijdt u nooit met de fiets naar het station… laat het ons weten via www.nvaple.be !



  Straffe koffie

Nadat het gevaar in Maastricht werd afgewend, dreigt nu mogelijk een coffeeshop aan de grens tussen Essen en Roosendaal. Met dat verschil dat men daar in Nederland ook liever niet van wil weten.


Ludwig Caluwé (CD&V) legde uit dat een vergunning voor een horecazaak aan het oude grenskantoor op de ringweg eerst was geweigerd, maar nu in beroep toch was toegestaan door de Nederlandse rechter. Er wordt vermoed dat de zaak ook softdrugs wil aanbieden. Roosendaal wil dat voorkomen : zij verkiezen de coffeeshops in het stadscentrum om ze zo beter onder controle te kunnen houden. Op vraag van Caluwé zal het Essense gemeentebestuur opnieuw met de noorderburen overleggen.


  Vlaanderen betaalt je feestje

In het kader van de 11-daagse Vlaanderen Feest treedt op 12 juli Axl Peleman op achter de Oude Pastorij, met als gasten Raf Walschaerts (Kommilfoo) en Nathalie Delcroix (Laïs), en met Cerys als voorprogramma. Wie zelf tijdens de 11-daagse iets wil organiseren, kan daarvoor tot 11 mei bij de Vlaamse overheid een feestcheque aanvragen.


Wie een buurtfeest of een andere activiteit wil organiseren, kan via de website van de 11-daagse een subsidie aanvragen van maximaal 200,8 EUR. De voorwaarden en de procedure worden beschreven in een folder. Snel erbij zijn is wel de boodschap !


INFO

Voor meer informatie kan u terecht bij de N-VA/PLE-mandatarissen :
Gemeenteraad :
- Dirk Smout, Den Uil 24, tel. 03/677 12 22 (dirk.smout@nvaple.be)
- Tom Bevers, Molenstraat 39, tel. 03/667 16 67 (tom.bevers@nvaple.be)
- Katrien Somers, Over d'Aa 29A1, tel. 0486/36 14 46 (katrien.somers@nvaple.be)
- Geert Vandekeybus, Struisven 16, tel. 03/677 13 69 (geert.vandekeybus@nvaple.be)
- Kevin Ooye, Over d'Aa 255, tel. 0477/85 52 25 (kevin.ooye@nvaple.be)
OCMW :
- Thomas Dekkers, Molenakkerstraat 40, tel. 0486/95 57 02 (thomas.dekkers@nvaple.be)
- Suzanne Kerstens, Grensstraat 54, tel. 03/667 42 85 (suzanne.kerstens@nvaple.be)
AGB : Dirk Smout (dirk.smout@nvaple.be), Bob Konings (bob.konings@nvaple.be)
Politieraad : Kevin Ooye (kevin.ooye@nvaple.be)
Gecoro : Suzanne Kerstens (suzanne.kerstens@nvaple.be), Peter Dejonge (peter.dejonge@nvaple.be), Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be)
Jeugdraad : Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be)
VZW Jeugdwerking : Tom Bevers (tom.bevers@nvaple.be), Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be)
PWA : Carina Otten (carina.otten@nvaple.be)
Minaraad : Geert Vandekeybus (geert.vandekeybus@nvaple.be)
Handicar : Carina Otten (carina.otten@nvaple.be), Peter Dejonge (peter.dejonge@nvaple.be)
11-juliviering : Bart Van Esbroeck (bart.vanesbroeck@nvaple.be), Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be), Carina Otten (carina.otten@nvaple.be)
Karrenmuseum : René Gabriëls (rene.gabriels@nvaple.be), Carina Otten (carina.otten@nvaple.be)
Bibliotheek : Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be), Marcel Van Hemelrijck (marcel.vanhemelrijck@nvaple.be), Kathleen Pockelé (kathleen.pockele@nvaple.be)
Gemeenschapscentrum: Jo Knaepkens (jo.knaepkens@nvaple.be), Werner Janssens (werner.janssens@nvaple.be)
U kan ook een e-mail sturen naar info@nvaple.be