607 deelnemers aan de 28e scholenveldloop in Essen!

28 september 2016

Afgelopen woensdag ging – tijdens de Vlaamse week voor de Scholenveldloop – de jaarlijkse Scholenveldloop van Essen voor de 28e maal door en dit weer in het sportpark Hemelrijk te Essen. Een stralende zon, heel veel deelnemers, heel veel supporters en de deelname van heel veel scholen zorgden weer voor een ongeëvenaarde sportieve namiddag.

Leerlingen van Mariaberg, Sint-Jozef, het college, Sint Vincentius, de Wigo, Erasmus, Berkenbeek en de RinkRank verschenen op de atletiekpiste om deel te nemen aan de scholenveldloop. Net zoals vorig jaar waren het de leerlingen van het secundair onderwijs die de scholenveldloop mochten openen. 6 ploegen van de eerste graad verschenen er aan de start voor een prachtige en heel spannende aflossing van 4 x 300 meter. Het was de ploeg van Sint-Jozef die als eerste het hoogste podium mocht beklimmen. Na de eerste graad was het tijd voor de leerlingen van de 2e en 3e graad en ook daar stonden er 6 ploegen aan de start. In de tweede graad was het de ploeg van het college die won en in de 3e graad mochten de jongens van Mariaberg het hoogste podium op. Alvast een heel mooie start van de 28e scholenveldloop.
Na deze eerste reeksen was het tijd voor de kleuters en de leerlingen van de lagere scholen en er waren reeksen bij met meer dan 50 deelnemers. Er werd voor elke plaats gestreden en in verschillende reeksen was er bijna een fotofinish nodig omdat er tot op het einde zo fel gestreden werd door de lopers. Alle deelnemers kregen een mooie medaille omgehangen en een heerlijke appel die aangeboden werd door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). De eerste drie van elke reeks mochten het podium op en kregen uit handen van schepen van sport Brigitte Quick een pracht van een trofee. We hebben heel veel blije gezichten gezien bij al die kinderen en hun supporters. Want ook aan supporters ontbrak het niet op het sportpark. Alle lopers hadden een hele schare van supporters bij die samen met ons en hen konden genieten van tal van mooie wedstrijden onder die stralende zon.
Ook de leerkrachten ontbraken niet. Heel veel leerkrachten kwamen hun leerlingen aanmoedigen, maar ook 5 scholen kregen toch weer een pracht van een leerkrachtenploeg bij elkaar en streden om die felbegeerde beker voor de school met de snelste leerkrachten. Deze wedstrijd is ook een aflossing over 4 x 300 meter en is steeds heel spannend en wordt meestal pas in de laatste ronde beslist. Ook dit jaar waren het de leerkrachten van Mariaberg die voor de leerkrachten van Sint-Jozef (secundair), de RinkRank, het College en Sint-Vincentius als eerste hun stokje over de aankomst brachten en dus het hoogste podium op mochten. Uiteindelijk werd het een groot feest want alle deelnemende leerkrachten verschenen op het podium onder luid gejuich van de leerlingen en hun supporters.
Traditioneel zijn er ook de bekers voor de scholenklassementen en ook dit jaar gingen die alle drie naar Mariaberg, maar lang niet zo overtuigend als andere jaren. In de uitslag kan je zien dat Sint-Jozef bij de meisjes en de Wigo bij de jongens heel dicht (echt maar enkele punten) eindigden op Mariaberg.
Het was weer een heel geslaagde editie en we hopen natuurlijk dat volgend jaar alle leerlingen weer van de partij zullen zijn. Via deze weg nog eens een hartig dankwoordje aan al die leerkrachten die zich zo ingezet hebben om met zo veel leerlingen aanwezig te zijn op dit geweldige sportieve feest.
De volledige uitslag kan je terugvinden op de volgende href=http://www.2910essen.net/esak/scholenveldloop_uitslagen.php>link. Morgenavond zullen we ook een massa foto’s op onze website zetten van dit fantastische gebeuren.